Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

OKX Kullanıcılarının Dikkatine: Burada İşlem Yaparsanız Hesabınız Kapanacak

OKX CEO’su Star Xu, uluslararası yaptırımlara uyum sağlamak amacıyla yaptığı açıklamada Tornado Cash ile etkileşime giren hesapların OKX borsasında kapatılacağını duyurdu.

Tornado Cash, gizliliğe önem veren kullanıcılar arasında popüler olmasına rağmen hırsızlar tarafından tarafından çalınan paraları aklamak için de kullanılıyor. Tornado Cash, geçtiğimiz aylarda ABD’nin yaptırım listesine eklendi.

Yaptırımlara uygun hareket edecek

Xu, Garantex ve Tornado Cash gibi yerlerden OKX hesaplarına para yatıran veya bu kuruluşlara para çekmeye çalışan kullanıcıların hesaplarının kapatılacağını vurguladı.

OKX CEO’su, “ABD yaptırımları da dahil olmak üzere geçerli yaptırım politikalarına uymak zorundayız” dedi.

Star Xu, yanıt olarak kullanıcının hesabında yaptırımlı borsalar veya DeFi protokolleriyle ilişkili önemli işlemler bulunduğunu doğruladı. Ancak, OKX, eski hesaptan yeni bir hesaba veri transfer etmeyi reddetti, çünkü bu durumun uyum politikalarını ihlal edeceğini ve olası bir çözüm yolunu atlatma girişimi olabileceğini belirtti.

Star Xu, OKX’in Özel Olarak Belirlenmiş Vatandaşlar listesinde yer alan herhangi bir müşteriyi kabul etmediğini ve yaptırım uygulanan kişi veya kuruluşlara hizmet sunamayacağını bir kez daha vurguladı. Çoğu kullanıcının bu önlemlerden etkilenme olasılığının düşük olduğunu belirterek, çoğunluğu sakinleştirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!