Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Bitcoin Karşısında Yükselişe Hazır: FED Etkisi Süreci Hızlandırabilir!

Popüler analist ve trader Michaël van de Poppe, FED’in faiz indiriminin Ethereum ve DeFi ekosistemine etkisini yorumladı.

Michaël van de Poppe FED’in faiz kararının ardından X’de konuştu. Van de Poppe, 725.400 takipçisiyle paylaştığı gönderisinde, çarşamba günü gerçekleşen 50 baz puanlık faiz indiriminin kripto piyasaları için olumlu bir katalizör olabileceğini belirtti.

Van de Poppe açıklamasında şunları söyledi:

FOMC toplantısı büyük bir olaydı. 50 baz puanlık bir faiz indirimi gördük. Ancak, nokta grafiği önümüzdeki aylarda 50-75 baz puanlık daha fazla faiz indirimi yapılabileceğini öngörüyor, bu da kripto ve ETH için oldukça olumlu bir gelişme.

Analist, FOMC’nin işsizlik oranı üzerinde büyük bir etki beklemediğini ve bunun piyasalara güven verebileceğini söyledi. Ancak Van de Poppe, Fed’in bu konuda yanlış bir öngörüye sahip olabileceğini, iş gücünde bir azalma yaşanacağını ve ekonomiyi ayakta tutmak için niceliksel genişleme (QE) politikasına ihtiyaç duyulacağını düşündüğünü belirtti.

Van de Poppe ayrıca, daha fazla faiz indiriminin Ethereum ve merkeziyetsiz finans (DeFi) projelerine olan yatırımcı ilgisini artırabileceğini öngörüyor. ETH’nin, Bitcoin karşısında değer kazanmaya başlayabileceğini ifade eden analist şu ifadelere yer verdi:

Daha fazla faiz indirimi olasılığı yüksek, bu da Ethereum ve DeFi projelerini çok daha cazip hale getirecek. Bu durum, ETF’lere daha fazla yatırım akışı ve getiri arayışında artış anlamına gelir, dolayısıyla ETH/BTC paritesinde yükseliş bekleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!