Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Bitcoin Performansını Geçebilir mi?

Bir Twitter takipçisi hesabından yaptığı paylaşım ile Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) yatırımını karşılaştırdı. Son üç buçuk yılda BTC fiyatındaki artışa işaret eden adam, önümüzdeki yıllarda ETH’nin bu performansı aşabileceğine inandığını söyledi.

Kripto para içerik üreticisi ve destekçisi Evan Van Ness, Twitter paylaştığı gönderi ile Ethereum ve Bitcoin yatırımı arasında bir bağ kurdu. Bitcoin aralık ayında yaşadığı sıçrama ile çoğu borsaya göre tüm zamanların rekorunu dahi kırmaya başararak fiyatını neredeyse 19 bin 900 dolar çıkardı. BTC fiyatı yaklaşık 1 haftadır 18 bin 800 – 19 bin 400 dolar arasında bir sıkışma gösterse de; yalnızca 9 ay önce yaklaşık 4 bin dolar olduğu düşünüldüğünde sergilediği güçlü performans su götürmez bir gerçek.

Ethereum ise birkaç hafta önce uzun zamandır beklenen 600 dolarlık barajı aşarak yatırımcısını sevindirdi. Şu an, Bitcoin fiyatı 19 bin 200 dolar ve ETH fiyatı 590 dolar sularında seyrediyor. Evan Van Ness ise bu ikilinin performansına farklı bir mercekten bakarak Ethereum’un Bitcoin’i geçebileceğini iddia ediyor.

Ethereum, BTC performansını gölgede bırakabilir

Evan Van Ness attığı tweetler ile Bitcoin’in son üç buçuk yılda geldiği yolu gösterirken, Ethereum’a olan inancını ve o zamanlar BTC yatırımı yerine ETH yatırımının tercih edilmesi ile ne olacağını da gösterdi. Ness tweeti attığı sırada, Ethereum fiyatının 593 dolar olduğuna değindi.

Bitcoin fiyatı da 31 Temmuz 2014 tarihinde 593 dolardı. BTC 2014-2017 yılları arasında gösterdiği performans ile bu 593 dolarlık fiyatı 20 bin dolara kadar çıkarmayı başardı. Evan Van Ness, Ethereum BTC’nin 2014’teki fiyatındayken; ETH’nin üç buçuk yıl içinde Bitcoin’in sergilediği performansı gölgede bırakabileceğini öne sürdü.

“Paranızı Bitcoin yerine Ethereum’a koysaydınız…”

Evan Van Ness, Ethereum için olan bu desteğini daha önce attığı bir tweet ile de sergiledi. Ness, 31 Temmuz 2014’te 593 dolardan 10 Bitcoin’in 5 bin 930 dolar ettiğini söyledi. Nesss yatırımcıların aldıkları 10 Bitcoin’i satmadan ellerinde tutmaları halinde, şu an 190 bin dolara sahip olacaklarını söyledi. Yaklaşık 6 bin dolar yatırıp üç buçuk yıl içinde onu neredeyse 200 bin dolar olarak geri almak gayet mantıklı bir yatırım gibi gözüküyor değil mi? Ness’e göre Bitcoin yatırımı yapmaktan daha mantıklı bir yol olabilirdi.

Evan Van Ness 5 bin 930 dolara 10 BTC almak yerine, yatırımcıların Ethereum’un ilk dönemlerinde yatırım yapmayı düşünmeleri halinde bu günkü kârlarını gözler önüne serdi. Eğer yatırımcılar 5 bin 390 dolarlarını Ethereum’a yatırıp bugüne kadar hiç dokunmadılarsa, yatırımcıların şu an sahip olacakları değer yaklaşık 11.8 milyon dolar olacaktı. Ness, bu açıdan bakınca Ether’in önümüzdeki üç buçuk yılda Bitcoin’in 2014-2017 performansını geçebileceğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!