Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Bitcoin’in Gölgesinden Çıkamıyor: Uzun Vadede Geride Bırakabilir mi?

Geçtiğimiz ay ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimi sonrası, Bitcoin fiyatı yüzde 14 artış gösterdi ve kısa bir süreliğine 69.500 doları aştı. Bu yükseliş, borsa yatırım fonlarına (ETF) olan güçlü girişler ve risk iştahındaki iyileşmeyle desteklendi.

Ethereum da benzer makroekonomik etkenlerden faydalandı ancak Bitcoin’e kıyasla daha zayıf bir performans sergileyerek, yalnızca yüzde 12’lik bir artışla yetindi.

ETH/BTC oranı 2021’den beri en düşük seviyede

Kaiko Research tarafından yayınlanan bir rapora göre Ethereum’un Bitcoin’e kıyasla daha zayıf kalmaya devam ettiği görülüyor. Ekim ayında ETH/BTC oranı 0,04’ün altına düşerek Nisan 2021’den bu yana en düşük seviyeyi gördü. Analistler, bu düşüşün kurumsal yatırımcıların Ethereum’a olan ilgisinin Bitcoin’e göre daha düşük olmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Kaiko analistleri, Bitcoin’in kurumsal yatırımcılar tarafından daha çok tercih edildiğini vurgularken, CME’deki Bitcoin vadeli işlemlerindeki açık pozisyonların rekor seviyelere ulaştığını, Ethereum vadeli işlemlerinin ise görece düşük olduğunu ifade etti.

Ethereum talebi zayıf kalıyor

Kaiko’nun raporuna göre, spot piyasalarda da Ethereum talebi düşük seviyelerde seyrediyor. Ekim ayında işlem hacmi bakımından Ethereum, birçok altcoin’in gerisinde kaldı. Ethereum ile en büyük 50 altcoin arasındaki hacim farkı, Mart ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Bitwise’ın Avrupa araştırma direktörü André Dragosch, Ethereum’un on-chain sermaye akışlarının Bitcoin’in gerisinde olduğunu belirterek, kurumsal yatırımcılar arasında ciddi bir ilgi artışı olmadan Ethereum’un uzun vadede Bitcoin’i geride bırakmasının zor olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!