Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum, Bu Yönüyle Bitcoin’e Fark Attı

Şu an için Bitcoin ve Ethereum da dahil bütün kripto para sektörü sert bir düşüş yaşamakta. Bu düşüşü başlatan Bitcoin olsa da Ethereum’un çok daha fazla kan kaybettiği görülüyor. CoinMetrics verilerine göre de ABD Doları bazındaki transfer değerine ve hacmine bakıldığında Ethereum ağındaki hacmin Bitcoin ağındaki hacmi geçtiği görülüyor. Peki bu iyi bir gelişme mi? 

ETH işlemlerinin 6 Eylül tarihindeki değeri 3,15 milyar dolara ulaşırken Bitcoin’in işlem hacmi sadece 2,94 milyar dolar ile sınırlı kaldı. Ethereum ağındaki ticari hacim farkının BTC’yi geride bırakmasının en büyük sebebi ise tahmin edileceği gibi Tether stablecoin’i oldu. USDT’nin hacim konusunda Ethereum ağının büyük bir kısmını ele geçirdiği ve bu sayede BTC’nin hacminin geçildiği görülüyor.

Ethereum Ağındaki Hacim Artıyor

Temmuz ayında Bitcoin’in ticari hacmi bundan da büyük bir fark oluşmasına yol açmış ve USDT’nin çok altında kalmıştı. Bu ticari hacim farkı sadece ETH’den kaynaklı olsaydı bu çok yüklü bir satış baskısı yaşandığına işaret ediyor olabilirdi. Ancak Ethereum ağındaki ERC-20 tabanlı token’ların ve özellikle USDT’nin yarattığı hacim, durumun böyle olmadığını gösteriyor.

Bu temel olarak ETH için herhangi bir etkiye işaret etmiyor. Yine de Bitcoin’in hacminin ETH ağının hacminin gerisinde kalması, en azından BTC için satış baskısının azaldığına işaret etmekte. Bu da fiyatın 10.000 dolar seviyesinde tutunma ihtimalini güçlendiriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment