Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Balinalar Yine Durmadı: 90 Milyon Dolar BTC Fiyatını Nasıl Etkiler?

Bitcoin fiyatının 2 Eylül tarihinden beri yaşadığı hareketlilik kesinlikle piyasalardaki belirsizliği arttırdı. Bitcoin fiyatının 2.000 dolar değer kaybetmesi bütün piyasayı kızıla boyarken, balinaların da harekete geçmesi gözlerden kaçmadı.

Whale Alert tarafından aktarılan işlem bilgilerine göre, son 13 saatlik süre içerisinde balinaların toplamda 90 milyon dolara denk Bitcoin transferi yaptığı ve bunları borsalardan çekip farklı cüzdanlara aktardıkları görülüyor. Fonların özellikle Bitstamp ve OKEx kripto para borsalarından ve Xapo kripto para cüzdanından çekildiği görülüyor.

Bitcoin Cüzdanlarında Hareketlilik

Toplamda bu şekilde 5.800 Bitcoin’in çekildiği, bunun devamında ise Bitstamp kripto para borsasından Xapo cüzdanına 3.000 BTC‘nin aktarıldığı görülüyor. Peki bu yüklü transferler tam olarak ne anlama geliyor ve yatırımcılar endişelenmeli mi?

Aslında balinaların kripto para borsalarındaki fonlarını çekmeleri ve bunu cüzdanlarına aktarmaları kesinlikle olumlu bir işaret. Bu, satış baskısının azalacağı ve balinaların aktif alım satım yerine HODL etmeyi tercih ettiklerini gösteriyor. Eğer tam tersi bir durum olsa ve borsalara çok fazla BTC akışı görülseydi bu tam anlamıyla düşüşe işaret edebilirdi.

Nitekim 2020 yılının Mart ayı öncesinde borsalara rekor sayıda BTC aktarılmış ve devamında olanlar bütün piyasayı kana bulamıştı. Bu da görülen bu yüklü transferlerin şu an için olumlu olduğunu ancak BTC’nin toparlanmak için daha fazlasına ihtiyaç duyduğunu gösteriyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment