Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin İçin Korkutan Benzerlik: 12 Mart Düşüşü Geri Mi Döndü?

Bitcoin’in neredeyse 1 hafta içerisinde 2.000 dolardan fazla değer kaybetmesi, kripto para yatırımcılarının nefesini kesmekte. Lider kripto para biriminin böyle sert bir düşüş yaşaması son zamanlardaki açgözlülüğün yerini korkunun almasına sebep oldu. Buna ek olarak düşüş grafiğindeki bazı izlerin 12 Mart tarihindeki dip noktayı hatırlatması, korkuları daha da arttıracak gibi gözüküyor.

Bir anda yaşanan 2.000 dolarlık düşüş, bundan kısa süre önce görülen ve fiyatı 3.700 dolara kadar düşüren piyasa hareketini anımsatıyor. Aslında o tarihlerde görülen ekonomik durum da mevcut düşüşü ve durumu andırmakta. Yaşanan Koronavirüs kaynaklı kriz ABD borsalarında ve ekonomisinde deprem etkisi yaratmış, güçlü bir satış baskısı ortaya çıkmıştı.

2020 yılının Şubat ayında BTC 10.000 doların üstüne çıksa da bunun devamında %50 ve üzerinde bir düşüş görüldü. Bunun tam da ABD borsalarındaki %30 düşüşten sonra gelmesi ise içinde bulunduğumuz duruma yönelik korkuları arttırıyor. 3 Eylül tarihinde hem borsalar hem de kripto para piyasası sert geriledi.

BTC  Yeniden 3.000 Doları Görecek Mi?

Sebepler ve altta görülen grafiğe bakıldığında da düşüş hareketinin neredeyse birebir oranında benzer devam ettiği görülmekte. Peki Bitcoin’in yeniden 3.700 dolara kadar gerileme ihtimali bulunuyor mu?

btcusd black thursday

Kripto para piyasalarının ABD piyasasından çok sert bir şekilde etkilendiği ve borsalarla arasında pozitif korelasyon olduğu biliniyor. Bu da yine 12 Mart tarihindeki gibi bir düşüşün mümkün olduğuna işaret etmekte. Ancak balinaların bu düşüşü bekleyen bireysel yatırımcıları şaşırtmak ve daha fazla kazanç elde etmek için düşüşü farklı bir şekilde gerçekleştirme ihtimalleri de bulunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment