Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsaları Ağustos Ayında Rekor Kırdı

Ağustos ayı kesinlikle kripto para sektörü için çok hareketli geçti. Öncelikle Ethereum’un yaşadığı yükseliş, daha sonra yerini DeFi tabanlı kripto para projelerine bıraktı. Kripto para borsalarının da bu furyayı kaçırmamak için yaptıkları DeFi listelemeleri, iki tarafın da hacmine tam anlamıyla hacim kattı.

Kripto para borsalarının hacminin hem DeFi protokolleri hem de 12.500 dolara kadar yükselen Bitcoin’in sayesinde Ağustos ayında rekor kırdığı görülüyor. CryptoCompare tarafından aktarılan bilgilere göre Ağustos ayında önde gelen spot kripto para borsalarının toplam hacmi 944 milyar dolara kadar ulaştı. Bu da Temmuz ayına kıyasla %55 yükseliş anlamına geliyor.

Binance Birinciliğini Sürdürüyor

Kripto para borsaları arasındaki rekabete bakıldığında ise son 3 ayın liderinin kesinlikle Binance olduğu görülüyor. Binance’in arkasında Huobi Global, onun arkasında OKEx ve onun da arkasında ABD’nin lider borsası Coinbase yer almakta. Spot piyasadaki durum böyle olsa da vadeli işlem piyasasında hacmin biraz daha düşük olduğu görülüyor.

Ağustos ayında türev ürün borsalarındaki toplam hacmin 710 milyar dolara çıktığı ve spot piyasaya göre düşük olsa da yeni bir rekor kırdığı görülmekte. Bu konuda liderin ise Huobi borsası ile OKEx olduğu söylenebilir. Bitcoin vadeli işlem platformu CME ise birinci olamasa da çoğu zaman ikinci veya üçüncü olmuş durumda.

Ağustos ayı verileri rekora işaret etse de Eylül ayı başlangıçtan itibaren sert bir düşüşe işaret etmekte. 2 Eylül tarihinde başlayan Bitcoin ve genel piyasa düşüşü, kesinlikle borsaların hacmini de etkileyecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment