Ethereum Classic Labs, Ethereum Classic gelişimini desteklemek ve hızlandırmak için ETC Labs Core isimli yeni bir geliştirme ekibi kurdu. Firma söz konusu duyuruyu 14 Ocak tarihinde kendi blog sayfasında yayınladı.

Yapılan duyuruya göre yeni takım çekirdek ETC projeleri üzerinde çalışacak ve ETC’nin blockchain ağını desteklerken, merkeziyetsiz uygulama gelişimi, madencilik ve buna benzer hizmetler için yeni araçlar tasarlayacak.

Ekip 2019 yılının ilk çeyreğinde temel olarak Ethereum‘un Constantinople hard fork’unu gözden geçirecek ki tahminlere göre hard fork 16 Ocak tarihinde gerçekleşecek. Ekip Ethereum Classic Improvement Proposal 1045’i sonuçlandırmadan önce Ethereum ağının güncellemesini değerlendirip, buna göre bir sonuç alacak ve Ethereum’un Byzantium ile Constantinople güncellemerinin bir kısmını ETC ağına da getirecek.

Yılın geri kalanında özellikle ETC ağının gözlemi ve denetimden sorumlu olacağı belirtilen ekibin, yakın zamanda yaşanan %51 saldırısından sonra oluşturulması ise dikkat çekti. Bilindiği üzre 5 Ocak tarihinde dünyanın en büyük kripto para borsalarından Coinbase ETC ağında bir %51 saldırısı tespit ettiğini açıklamış ve ilk olarak ETC ekibi bunun reddetmişti.

Ancak daha sonra Gate.io kripto para borsasının da bunu doğrulaması ile %51 ve çifte harcama saldırısı yapıldığı kanıtlandı ve toplam 1.1 milyon dolarlık kripto para çalındığı öğrenildi. Hacker daha sonra çaldığı ETC’lerin 100.000 dolarlık miktarını geri iade etmesi ile, gündeme oturmuş ve bunun aslında ETC ağına bir mesaj olduğu bile ihtimaller arasına alınmıştı.