Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pantera Capital Yöneticisi: Bitcoin ‘Para’nın Yerini Alamayacak

Pantera Capital’ın CIO’su Joey Krug, kripto paralarla ilgili yeni bir yazı kaleme aldı. Krug’a göre Bitcoin, asla tam anlamıyla “para” olarak kullanılmayacak.

Pantera Capital’ın yöneticilerinden olan Joey Krug, kripto paralar ve Blockchain teknolojisiyle ilgili yeni bir yazı yayınladı. Krug, bu yazıda kripto paraların işlevlerinden ve gelecekte oynayacakları rollerden bahsediyor.

Krug’ın görüşlerine göre Bitcoin ilerleyen zamanlarda “dijital altın” olarak kullanılabilir ancak asla “para” olarak kullanılmayacak. Bunun başlıca sebebi ise Bitcoin fiyatındaki dalgalanmalar.

Finansta Gelişmeler

Krug, bu yazısında genel olarak finans sektörüyle ilgili de bazı açıklamalarda bulunuyor. Krug’a göre finans sektörü aslında çok uzun süredir “devrim niteliğinde” bir değişim yaşamadı.

Krug, finans sektörünün hala büyük ölçüde “aracılara” dayandığını ve bu durumun yakın gelecekte değişmeyeceğini söylüyor:

“Eğer bugün gidip yeni bir finansal sözleşme -türev, kredi veya başka türde bir ürün gibi- oluşturmak istiyorsanız size bol şans diliyorum.”

Krug’a göre finansal işlemlerin hızı ciddi ölçüde arttı ve kullanıcı arayüzleri epey olumlu yönde iyileştirildi ancak tüm bu gelişmeler, bu sektörün temelinde yatan “aracı ihtiyacı”nı değiştirmiyor.

Pantera Capital’ın CIO’su, kripto paraların “para”nın yerini alamayacaklarını ancak bunun yerine mevcut finansal altyapıya yeni bir alternatif sunacaklarını düşünüyor:

“Bu yeni altyapı sınırsız, ucuz, hızlı olacak.”

Krug’ın bakış açısına göre günümüz finans sektöründeki en büyük sorun, insanların yeteri kadar bireysel özgürlüğe sahip olmamaları. Krug, günümüzde yalnızca Goldman Sachs gibi kuruluşların “özgürce” hareket edebildiklerini düşünüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment