Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Uygulamalarının Sadece Yüzde 14’ü Verimli Kullanılıyor

Ernst & Young yöneticisine göre Ethereum ağındaki merkezsiz uygulamaların yüzde 80’inden fazlası “etkili bir kullanım alanına” sahip değil.

Alanının en büyük şirketlerinden biri olan Ernst & Young’ın yöneticilerinden Paul Brody, geçtiğimiz gün ABD’deki Menkul Kıymet ve Borsa Komisyonu tarafından düzenlenen bir etkinliğe katıldı.

Etkinliğin ilk oturumunda söz alan Brody öncelikle Blockchain teknolojisinin potansiyelinden, bu teknolojinin genel kullanım alanlarından ve Blockchain’i gerçek hayatta kullanmanın zorluklarından bahsetti.

Brody şu anda Blockchain teknolojisi üstünden para kazanmaya çalışan çok fazla şirket olduğunu, bunun Blockchain teknolojisi için pek bir faydasının olmadığını söylüyor. Brody’ye göre bu teknolojiyi gerçekten kullanmak isteyen kişiler Blockchain’in getireceği parayı değil Blockchain’in kendisini düşünmeliler.

Brody bunun yanı sıra kripto para sektöründeki bazı uygulamaları değerlendirdi. Kendisinin açıklamaları ve oturum sırasında sunduğu veriler gösteriyor ki bu uygulamaların yalnızca çok küçük bir kısmı “etkili bir kullanım alanına” sahip durumda.

DApp.com’dan aldığı veriler üzerinden konuşan Brody şu anda Ethereum tabanlı merkezsiz uygulamaların yüzde 14’ünün kripto para borsaları için kullanıldığını; yüzde 44’lük kısmının kumar, yüzde 13’lük kısmının ise oyunlar için kullanıldığını vurguladı.

Brody’nin konu hakkındaki tavsiyesi ise bu alanlardan uzaklaşıp daha verimli alanlara yönelmek ve böylece merkezsiz uygulamaların günlük hayattaki kullanımını artırmak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment