Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Ekibi, Staking Çekim İşlemlerini Test Etmeye Başladı

Ethereum geliştiricileri, staking ödülleriyle yapılacak çekim işlemlerinin test edilebilmesi için yeni bir ağ hazırladı.

Ethereum geliştiricileri, önümüzdeki yıl Şangay adlı bir güncellemeyle birlikte ağdaki validatörlerin, staking ödüllerini çekebilmesini sağlamak istiyor.

Geliştirici ekibinden Marius Van Der Wijden, geliştiricilere yönelik kurdukları yeni ağ ile ilgili olarak, “Bu, para çekim işlemlerinin yapılabildiği ilk devnet ve bu, geleceğe yönelik büyük bir adım.” dedi.

Van Der Wijden’in açıklamalarına göre Ethereum ağındaki validatörler için yazılım geliştiren ekipler, Şangay güncellemesi öncesinde staking çekim işlemlerini test etmeye ve olası bugları aramaya başladılar.

Ethereum bu yılki The Merge güncellemesiyle birlikte proof-of-work algoritmasından proof-of-stake algoritmasına geçiş yaptı. Kullanıcılar bu sayede ağda validatör olmak için ya bizzat kendileri ya da bir üçüncü parti aracılığıyla stake yapabiliyor.

Coinbase, Kraken, Binance, Bitcoin Suisse gibi büyük isimler, bu kullanıcılara yönelik hizmetler sunmaya başladıktan sonra Ethereum ağındaki validatör düğümlerine yatırılan etherlerin büyük bir kısmı, bu gibi isimler tarafından yönetilmeye başladı.

Ethereum geliştiricileri, staking ödülleri için çekim özelliğini devreye sokarak, bu durumun doğurduğu merkeziyet kaygılarını gidermeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!