Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Eriyor, Alt Koinler Onu Takip Ediyor: Şimdi Ne Olacak?

Ethereum’da eriyiş deyim yerindeyse son sürat devam ederken, birçok alt koinde de çok ciddi düşüşler yaşanıyor. Ethereum ve Bitcoin ile birlikte EOS, Ripple ve diğer kripto paralarda da çok ciddi düşüşler yaşanıyor. Artık çift haneleri bulan bu düşüşlere sebebin ne olduğu ise tartışmalı. Yazının kaleme alındığı dakikalarda 1 ETH 313 dolardan işlem görüyor.

Geçmişe bakıldığında Ethereum ve diğer büyük alt koinlerin, genelde Bitcoin ile paralel gittikleri görülüyor. Ether’in yaşadığı bu ciddi düşüşün devam edeceğini ifade eden bazı analistler, fiyat düşüşüne karşın yatırımcıların şu anda eğer piyasada kalacaklarsa tercihlerinin Tether ya da BTC olacağını belirtiyor.

Geçtiğimiz boğa döneminde neredeyse 1400 dolarları bulan Ethereum fiyatı, şu an ise bunun neredeyse 5’te 1’ine inmiş durumda ve bu düşüşün devam etmesi durumunda diğer alt koinlerin de ciddi düşüş yaşaması muhtemel. Özellike de Ethereum ağı üzerinde işlem gören bazı ICO’ların topladıkları ETH’leri bir an önce satmaya kalkışmalarının da koinlerin fiyatını düşürdüğü ifade ediliyor.

Şu aşamada ETF haberlerinin de etkisi göz önüne alınırsa, Eylül ayına kadar sürecek bir belirsizlik olacağı oldukça belli. XRP’de de düşüş can acıtıcı boyutlara gelmiş durumda ki şu anda bir XRP 0.3 doların altıdan işlem görüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment