Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ekran Kartı Üreticisi Nvidia, Para Basmaya Devam Ediyor

FactSet isimli analiz firmasınn kaleme aldığı son metinde, ekran kartı üreticisi Nvidia’nın Bitcoin fiyatındaki ve buna paralel madencilik işindeki düşüşe rağmen, kar açıklayacağı belirtildi.

Şirketin ürettiği kripto para madenciliği ekran kartlarının sayısında ciddi düşmeler yaşandığı belirtilirken, buna karşın oyun için üretilen ekran kartlarının bu noktadaki düşüşü telafi ettiği belirtildi.

Nvidia’nın bununla birlikte halen madencilik için de çok büyük bir dev olduğunu belirten Evercore analisti C.J Muse, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

‘Bize göre madencilik işinin bittiği ve kripto para düşüşünün buna katkı sağladığı yönündeki iddialar biraz abartılmış durumda. Nvidia, tüm bu süreçlerden rahatça çıkacak bir şirket ve zaten veriler de bunu gösteriyor.”

Nvidia, bu yılın ilk çeyreğinde kripto para piyasalarına 289 milyon dolarlık satış yaptığını açıklamıştı. Bu miktar, toplam şirket satışlarının yüzde 9’unu tek başına oluşturuyor. Son dönemde madencilik ile ilgili satışların düştüğü ifade edilirken, Nvidia’nın açıklayacağı ikinci çeyrek rakamları ise şu aşamada merakla bekleniyor.

Madencilik konusundaki ekipman rekabetinin, yakın dönemde son sürat devam etmesine de kesin gözüyle bakılıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment