Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tezos Vakfı, Dört Farklı Üniversite ile Çalışacak

Tezos Vakfı, yaptığı açıklamada Blockchain ve akıllı kontratların geliştirilmesi için gerekli finansal izinleri aldığını ve üniversitelere araştırma için bağış yapılacağınıaçıkladı.

Tezos Vakfı’nın  Türk profesör Emin Gün Sirer’in de çalıştığı Cornell University’nin yanı sıra University of Beira Interior ve de Illinois ve France IOI’ye bağış yapacağı belirtildi.

Emin Gün Sirer’in Cornell Üniversitesi’ndeki süreci yöneteceği belirtilirken, Tezos’a uygulanabilir protokoller üzerinde çalışacağı belirtildi. Portekiz’in University of Beira Interior kurumunun da makine kontrollü akıllı kontratlar üzerine yoğunlaşacağı kaydedildi.

France IOI’nın Tezos’un hali hazırdaki ve gelecekteki geliştiricileri için eğitim ve antrenman çalışmaları yapacağı belirtilirken, bu eğitim kurumlarının vakfa önemli katkılar yapacağı ve projeyi daha da ileri taşıyacağı belirtildi.

Bu ay başında Tezos Vakfı konu ile ilgili sürecin başladığını belirtmişti ve görünüşe göre bu süreç tamamlandı.

Dönemin en büyük ICO’sunu yapan Tezos, yaşanan fikir ayrılıkları ve çeşitli tartışmaların ardından yavaş yavaş yeniden sektörde söz sahibi olmaya başlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment