Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Araştırma: Bitcoin, Kriz Dönemlerindeki En Güvenli Araçlardan Biridir

Infiniti Research tarafından kaleme alınan bir analizde, Bitcoin ve diğer kripto paraların finans sektörünün efektifliğini ve verimini çok ciddi şekilde arttıracağı ifade edildi.

Şu anda Bitcoin ve diğer kripto paraların ciddi düşüşü gündemi meşgul etse de, şirketin kaleme aldığı Dijital Paraların Tipleri ve Bunların Finansal Sektöre Olan Etkileri isimli analizde, iç açıcı ifadeler yer alıyor.

Araştırmada, kripto paraların şu anda çok fazlaca kullanılmadığı belirtilse de buna karşın bu ürünlerin uluslar arası para transferlerini kolaylaştırması sebebiyle finansal sisteme olumlu etki yaptığı belirtiliyor.

Ayrıca Blockchain teknolojisinin de kullanımının artması ile birlikte, özellikle zamandan ciddi bir tasarruf sağlanacağı belirtilen araştırmada, Blockchain temelli sistemlerin, hali hazırdaki ödeme sistemlerine ciddi bir rakip olabileceği de belirtildi.

Araştırmada dört ayrı kripto para tipi ele alındı. Bitcoin, Ethereum, Dash ve Monero’nun her birinin artıları ve eksileri tartışıldı.

Örneğin Monero’nun gizlilik, güvenlik ve takip edilemezliği övülürken, Dash de aynı şekilde övgüleri aldı.

Bitcoin içinse, Venezuela örneği verildi ve kriz durumlarında kripto paraların birer kaçış kapısı olduğu belirtildi. Bitcoin’in, enflasyon ile boğuşan ülkeler için  tam bir çıkış kapısı olduğunu belirten analizde, BTC’nin bu ülkelerin resmi paralarına göre çok daha stabil olduğuna vurgu yapıldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment