Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

IBM, Blockchain Projelerine Yıllık 160 Milyon Dolar Harcıyor

Teknoloji IBM’in Blockchain projelerine olan ilgisi dinmek bilmiyor. Firma, Blockchain temelli projelerde görev yapan tam 1600 adet çalışanı olduğunu açıkladı.

Son dönemde yayınlanan bir anket, şirketlerin %77’sinin Blockchain teknolojisine ilgi duymadığını ortaya koysa da, IBM’in bu konudaki rolü çok net. Blockchain’e ve DLT’ye ciddi oranda yatırımlar yapan IBM’in bu konuya verdiği önem, çalışan sayısından da anlaşılabilir. IBM Blockchain Genel Menajeri Marie Wieck’e göre, firma diğer rakiplerini Blockhain özelinde yaptığı yatırımlarla geride bırakmış durumda.

Blockchain alanında son derece fazla iş birliği, tanıtım ve geliştirme çalışmaları yapan IBM, başta Citigroup olmak üzere Barclays’in de aralarında bulunduğu birçok büyük banka ile ortak çalışmalar yürütüyor.

IBM aynı zamanda Avustralya hükümeti ile ortak bir teknoloji süreci yürütüyor. IBM’nin otonom çözümleri ve Blockchain teknolojisinden faydalanmak isteyen Avustralya, bu konu için 740 milyon dolarlık bir anlaşma yaptı.

IBM aynı zamanda kargo devi Maersk ile de bir anlaşma yaptı. Firma, aynı zamanda bir de stabil koin çıkarmak için çalışıyor.

IBM’in yanı sıra dev bir başka şirket Microsoft da, Blockchain teknolojisine yatırım yapıyor. Aynı zamanda Samsung ve LG’de de bu yönde çalışmalar mevcut.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment