Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) 2.000 Dolar Seviyesini Aştı: Güncel Destek ve Dirençler

Bitcoin’in ardından kripto para piyasasının en değerli 2. kripto para birimi olan Ethereum, önümüzdeki ay yapılacak “Merge” güncellemesinin fiyatlanmasını sürdürüyor.

Ethereum’un uzun zamandır beklenen Proof-of-Stake’e geçiş güncellemesinin tarihi netleşmesiyle son 30 günlük süreçte %80’in üzerinde yükseliş yaşadı.

Ethereum’da yaşanan bu yükselişin borsanın kuralları arasında olduğu bilinen “Beklentiyi al, gerçeği sat” şeklinde gerçekleşecek mi? henüz bilinmiyor.

Ethereum Teknik Analizi

1600 dolar seviyesinde bulunan “boğa bayrağı” formasyonunu yukarı yönlü kıran Ethereum’un formasyon hedefi 2.580 dolar seviyeleridir. Bu hedefe gitmesi için Ethereum’un önemli 2 direncini kırması gerekiyor. 2250 dolar seviyelerinde 200 günlük hareketli ortalaması bulunan Ethereum’da 2150 dolar seviyelerinde direnci bulunuyor.

Aşağı yönlü hareket etmesi durumunda ise Ethereum’un destek alabileceği seviyeler; 1650 dolar, 1450 dolar ve 1260 dolar bölgeleridir.

ETH/BTC paritesinde de dirence yaklaşmış olan kripto paranın bu seviyeleri “hacimli” bir şekilde kırması durumunda, fiyat daha da yukarılara gitmek isteyecektir.

Ancak bu seviyelerden 1800 dolar seviyelerine kadar geri çekilme beklenebilir.

  • İçerikte yer alan düşüncelerin tamamı yazara aittir. Kesinlikle yatırım tavsiyesi içermez.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!