Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Balinaları Yükseliş Hazırlığı mı Yapıyor?: Dikkat! Döngünün Bir Parçası Olabilir

Kripto para piyasalarındaki yatay hareketlilik devam ederken Ethereum (ETH) balinaları tarafından gerçekleştirilen transferler volatil hareketlerin yaklaştığına işaret ediyor olabilir.

Veri analiz platformu Whale Alert tarafından sağlanan işlem detaylarına göre, Ethereum balinaları son 24 saat içerisinde 250 milyon dolarlık varlığı farklı cüzdanlara transfer etti. Tek seferde gerçekleşen en büyük işlem ise 136 milyon dolar değerindeki varlığın (yaklaşık 100 bin ETH) bir balina cüzdanından borsalara aktarımı olarak kayıtlara geçti.

Analitik platformu CryptoQuant tarafından sağlanan verilere bakıldığı zaman bu tarz büyük meblağları kapsayan para transferlerinin ardından kripto paraların fiyatları üzerinde kayda değer dalgalanmalar yaşanabiliyor. Borsalara para girişi ile ETH fiyatının korelasyonunu gösteren verilerde nakit girişinin yükseldiği dönemlerde ETH fiyatının düştüğü ve spot ETH girişinin yükseldiği dönemlerde ise fiyatların yükseldiği görülebiliyor. Son günlerde spot Ethereum transferleri artarken nakit girişinin düşük seyretmesi muhtemel bir yükselişin göstergesi olabilir. Whale alert tarafından tespit edilen bu işlemler bir yükselişin habercisi olabileceği gibi öte yandan ethereum balinaların fiyat üzerindeki manipülasyon yönteminin de bir parçası olabilir. Bu noktada yanıltıcı bir yükseliş hareketinin ardından aynı orda hızlı bir şekilde geri çekilmeyle beraber düşüş yönlü hareketler devam edebilir.

Bununla birlikte on-chain araştırma şirketi Bankless tarafından yayımlanan son rapora göre yıl içindeki genel performansına bakıldığında Ethereum günlük ortalama aktif adres sayısında %3,08 oranında artış yaşandığı görülüyor. Ayrıca toplam stake edilen Ethereum sayısının Merge güncellemesinin ardından önemli ölçüde arttığını belirtiliyor. Öte yandan Bankless tarafından sunulan veriler, Ethereum ağ gelirinin %86 oranda azaldığını ve arz üzerindeki enflasyon verisinin %7,7 arttığı görülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!