Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Balinalarının Cüzdanları “Eriyor”

Ethereum (ETH), yıllardır beklenen Ethereum 2.0 lansmanına rağmen hala 600 dolar üzerinde kalıcı bir kapanış yapamadı. Sert düşüş yaşamadan önce 650 dolara kadar çıkan ETH fiyatı, şimdilerde ise tamamen BTC’nin hareketlerini takip ediyor gibi gözüküyor. Bütün bu gelişmelerin arasında ise ETH balinalarının cüzdanlarındaki sızıntı gözlerden kaçmadı.

Top 10 Ethereum balinasının cüzdanları küçülüyor 

Blockchain veri araştırma firması Santiment, bugün oldukça önemli bir veri yayınladı. Ethereum ağının son 30 gününü inceleyen uzmanlar, en büyük 10 ETH balinasının cüzdanındaki fonların devamlı olarak azaldığına dikkat çekti.

Santiment tarafından yayınlanan verilere göre en büyük 10 ETH balinasının sahip olduğu ETH miktarının toplam arza olan oranı , %16,4’den %4,5’e kadar geriledi. ETH fiyatının ise aynı süre içerisinde %61 artış elde etmesi ilginç bir tezat ortaya koymakta.

Balinaların fonlarının azalması genellikle satış yapıldığına işaret ediyor. Yani balinalar cüzdanlarındaki fonları borsalara veya OTC gibi başka platformlara göndererek yüklü satışlar yapıyorlar. Ancak böyle bir durumda fiyatın sert bir şekilde düşmesi bekleniyor. Santiment verilerine göre yaşananların tam tersi bir durum ortaya koyması ise geriye tek bir ihtimal kaldığını gösteriyor.

Cüzdanlardaki kan kaybının sebebi ne? 

İlgili tweet’in devamında, balinalardan çıkan fonların yeni cüzdan adresleri oluşumu aracılığıyla çok daha eşit dağıtıldığı belirtiliyor. Santiment, cüzdanlardaki bu fon azalmasının, ETH 2.0 için olan para yatırma kontratları sebebiyle yeni adreslere fon aktarılmasından kaynaklandığını vurguladı.

Ethereum ekosisteminin önemli isimleri arasında yer alan Alexx Saunders de bu olayı doğruladı. Saunders, ETH 2.0 para yatırma kontratına fon gönderip staking yapılabilmesi için yeni bir adrese gönderim gerektiğini vurguladı.

Ethereum 2.0 resmen 1 Aralık 2020 tarihinde hayata geçirildi. Gerekli olan ETH miktarından çok daha fazlası stake edildi. Bu durum aslında Santiment’in açıklaması ile de tutarlılığa sahip. Ethereum’un popülerliği bütün bunlar ışığında bir hayli arttı. Ancak ETH fiyatının hala yatırımcıların birçoğunun hedeflediği 800 dolar üstü seviyelere gelemediği görülmekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!