Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

2 Trilyon Dolarlık Citigroup’un CEO’sundan, Dijital Para İtirafı

Kurumsal yatırımcılardan Dünyanın en büyük finans kurumlarından birisi olan Citigroup’un CEO’su, bugün katıldığı bir etkinlikte merkez bankası dijital paraları hakkında önemli bir açıklamada bulundu. Neredeyse 2 trilyon dolarlık toplam varlığa sahip olan Citigroup’un CEO’su Michael Corbat, dünya çapında birçok devlete kendi dijital para birimlerini geliştirme konusunda yardımcı olduklarını itiraf etti.

Citigroup, ülkelerin dijital para geliştirmesine yardımcı oluyor 

Corbat, CBDC olarak bilinen merkez bankası destekli dijital para birimlerinin finans sektörünün geleceği için kaçınılmaz bir gelişme olarak nitelendirdi ve ekledi:

“Kendi dijital para birimlerini üretme ve ticarileştirme konusunda dünya çapındaki bazı hükümetlerle çalışmalar yapıyoruz.”

Corbat tam olarak hangi ülkelere yardımcı olduklarını açıklamadı. Ancak özellikle son 2 yıldır merkez bankası destekli dijital para birimlerine yönelik ilginin dünya çapında zirve yaptığı söylenebilir. Bu artış, Corbat ve Citigroup’un dünyadaki herhangi bir ülkeye yardım etmiş olabileceğini gösteriyor.

Çin, dijital para yarışını önde götürüyor 

Çin’in başlattığı dijital para ateşi, dünyanın dört bir yanına yayıldı ve bu konuda bir yarış başlamış gibi gözüküyor. Çin, dijital yuan çalışması için deneme aşamasına çoktan geçti. Bugün ise Çin’in Suzhou şehrinin dijital yuan denemeleri için 3 milyon dolarlık çekiliş yapacağı ortaya çıktı. ABD’nin ise dijital para ve dijital dolar konusunda çok geri kaldığı vurgulanmakta. JPMorgan ekonomistlerinin yanı sıra önde gelen birçok kurum ve yetkili benzer açıklamalarda bulunmuştu.

Ünlü CEO açıklamasının devamında kripto para birimlerinin de “CBDC çağında” oynayacak bir role sahip olduğunu ifade etti. Corbat, Bitcoin hakkında net bir yorum yapmasa da kripto paralar hakkında ilginç bir ifade kullandı:

“Bu para birimlerinin bazıları alternatif olmaya ve insanların kullanabilecekleri farklı ödeme kaynakları olmaya devam edecekler.”

Corbat yukarıdaki ifadesının devamında ise stablecoinlere yönelik bir göndermede bulunarak aslında insanların kripto para olarak stablecoin kullanmaya devam edebileceğini de ima etti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!