Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH), DeFi Hakimiyetini Kaybetmeye Devam Edecek -JPMorgan Chase

Yakın tarihli bir araştırma raporunda dünyanın en büyük bankası JPMorgan Chase’in analisti Nikolaos Panigirtzoglou, Ethereum’un (ETH) merkeziyetsiz finans (DeFi) ekosistemindeki hakimiyetini kaybetmeye devam edeceği yönünde tahminde bulundu.

Ethereum’un ölçeklenebilirliğini ve kapasitesini geliştirmek için çok aşamalı bir yükseltme ve Ethereum 2.0’ın ana özelliklerinden biri olan Sharp Chain özelliğinin 2023 yılında başlanması beklendiğinden Panigirtzoglou, lider durumda olan Ethereum için o zamana kadar pazarın geri kalanına yetişmek için “çok geç” olacağını düşünüyor.

DefiLlama verilerine göre Ocak 2021 tarihinde DeFi ekosisteminde %97’den fazla hakimiyete sahip Ethereum’un, geçen yıl pazar payı istikrarlı bir şekilde azaldı. Ethreum’un, DeFi ekosisteminde kilitli toplam varlık (TVL) değerinde Terra (LUNA), Binance Smart Chain (BSC),  Avalanche (AVAX) ve Solana (Sol) gibi rakiplerinin hızla büyümesi sebebiyle %63 seviyelerine geriledi.

JPMorgan, DeFi topluluğu için blockchain’i erişilemez hale getiren yüksek ağ ücretleri ile uğraşan ve 2021 yılında %396 yükseliş gösteren lider altcoin Ethereum’un, bu rekabet içerisinde 2022 yılında düşüş eğilimi gösterebileceğini öngörüyor.

Ayrıca kısa bir süre önce JPMorgen, Türkiye’de mayıs ayında enflasyonun %55 seviyelerinde olacağı tahmininde bulundu.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!