Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Tayland’daki Kripto Traderlarına Yüzde 15 Vergi

Tayland Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ülkede yapılan kripto para alım-satımları yüzde 15’lik sermaye kazancı vergisine tabi tutulacak.

Yerel haber kaynaklarına göre yatırımcılar ve madenciler dahil olmak üzere kripto para alım-satımı yaparak gelir elde etmiş tüm vergi mükellefleri, 2022 yılında bu yüzde 15’lik vergiyi ödemekle yükümlü olacak.

Maliye Bakanlığı, vatandaşlara olası cezai işlemlerden kaçınmak için kripto paralardan elde ettikleri gelire ilişkin bildirimde bulunmalarını öneriyor.

Gelir İdaresi, kripto para piyasasında alım-satım yaparak elde edilen kazançlar vergiye tabi tutulabilir olduğu için bunlardan vergi toplayabiliyor.

Bangkok Post’un haberine göre Gelir İdaresi, piyasanın geçtiğimiz yıl içerisinde kayda değer düzeyde büyüme göstermiş olmasını da göz önüne alarak, yerel kripto para piyasasını bu yıl içerisinde daha kapsamlı şekilde gözetlemeyi planlıyor.

Yerel kripto para borsalarından Zipmex’in CEO’su Akalarp Yimwilai, kripto para alım-satımından elde edilen kazancın ne şekilde hesaplanacağına ilişkin çok fazla soru işaretinin olduğuna dikkat çekiyor. “Tanıdığım pek çok kişi vergisini ödemek istiyor ama nasıl hesaplayacağını bilmiyor.” diyen isim, “Verginin nasıl hesaplanacağı daha açık ve kolay anlaşılabilir olmalı.” diye ekledi.


Görsel: Tayland, Andreas Brücker, Unsplash

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!