Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) İşlem Ücretleri Artış Gösterdi: Lido Finance Katman-2’de Ethereum Likit Staking’e Başlıyor

En büyük Ethereum (ETH) tabanlı likit staking platformlarından biri olan Lido Finance, likit staking protokolü wstETH’yi katman-2’ye entegre ediyor.

Lido Finance 18 Temmuz tarihli blog gönderisinde, likit staking protokolü wstETH’yi katman-2’de destekleyeceklerini duyurdu. Yetkililer, Ethereum’un günde 1 milyonu aşkın işlem ve işlem talebiyle mevcut kapasitesini doldurduğunu ifade etti. Lido’ya göre Ethereum’un başarısı, ona olan talebi ve dolaylı olarak işlem ücretlerini (Gas Fee) önemli ölçüde arttırdı. Lido, bu durumun Ethereum ağlarında bir ölçeklendirme çözümüne olan talebi arttırdığına dair görüşlerine de yer verdi.

Lido blog yazısında kullanıcılar tarafında tutulan ETH’nin Ethereum Mainnet’e bağlamaya gerek kalmadan doğrudan katman-2’den stake edilmesini sağlamayı amaçladıklarını bu nedenle katman-2 ağlarında stETH türevi olan wstETH’yi entegre edeceklerini duyurdu. Açıklamalara göre entegrasyonun amacı ağ ve protokol üzerindeki işlem ücretlerini düşürmek.

wstETH, Lido’nun stETH’sinin wrapped (sarılı) bir versiyonudur. Verilen bilgilere göre Lido, katman 2’ye likit staking entegrasyonunda şimdilik sadece wstETH’yi destekleyecek. Şirket wstETH ile başlama sebeplerini, wstETH’nin teknik açıdan katmanlar arasında aktarım için avantajlı yapısı ve genel DeFi alanı ile entegrasyona yatkın olması olarak ifade etti.

Lido açıklamalarında, wstETH’nin katman-2 ağlarında kullanılabilmesi için gizlilik odaklı bir katman-2 ağı olan Aztec ve zkSync kullanan bir katman-2 kripto cüzdan sağlayıcısı Argent ile entegrasyon başlattığını bildirdi. Ayrıca şirket ilerleyen dönemde birçok yeni iş birliği geleceğini de duyurdu.

Şirket stETH’si bulunan kullanıcıların stake.lido.fi/wrap adresinden kolayca wstETH’ye çevirebileceklerini bildirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!