Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’in (BTC) Son Yükselişiyle Piyasadaki “Aşırı Korku” Son Buldu

Bitcoin (BTC) son bir ayın en yüksek seviyesine yükselirken uzun bir sürenin ardından piyasadaki “aşırı korku” son buldu.

Bitcoin, yeni haftaya 20.700 dolar seviyelerinde başlamasının ardından haftalık bazda yaklaşık %15 artış yaşadı ve 23.800 dolar seviyelerine kadar yükseldi. Yaşanan bu yükseliş ile beraber piyasadaki “aşırı korku” hali son bulmuş oldu.

Alternative.me tarafından sağlanan “Bitcoin Korku ve Açgözlülük Endeksi“, 19 Temmuz tarihinde “30” değerine ulaşarak nisan ayından bu yana yaşanan piyasadaki “aşırı korku” yerini “korku” haline bıraktı. Endekste an itibariyle “31” değeri ölçülüyor.

Bitcoin Fear & Greed Index

On-chain veri analiz platformu Santiment, konu ile ilgili yaptığı paylaşımda yatırımcıların piyasaya karşı olan “tutumunu değiştirdiğini” ve Bitcoin’in uzun vadeli bir kırılıma doğru ilerlemeye başladığını belirtti.

Santiment ayrıca paylaşımda yer verdiği grafik ile borsalardaki Bitcoin long (uzun) ve short (kısa) fonlama pozisyonları arasındaki farkın mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını belirtti ve bunun bir FOMO (fırsatı kaçırma korkusu) olabileceğine değindi.

CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde %7 değer kazanan Bitcoin (BTC) haberin kaleme alındığı sıralarda 23.455 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!