Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Milyarder Mike Novogratz’a Göre Bitcoin 5 Yıl İçinde 500 Bin Dolara Ulaşacak

Kıdemli Wall Street borsacısı milyarder Novogratz, Bitcoin’in önümüzdeki 5 yıl içerisinde 500 bin dolar seviyesine ulaşacağına dair bir tahminde bulundu.

Bloomberg Crypto Summit‘te konuşan Novogratz, Bitcoin hakkındaki görüşlerini aktardı. Bitcoin’in önümüzdeki beş yıl içinde 500 bin dolara ulaşacağını tahmin eden Novogratz, en belirgin sebep olarak insanlar tarafından artan benimseme ve Bitcoin’in olağanüstü özelliklerini gösterdi.

Novogratz’a göre Bitcoin’i öne çıkartan faktör, benzersiz özelliklerinin olmasıdır. Konuşmasında bu özelliklerden bahseden milyarderin açıklamaları şu şekilde:

Bitcoin’in enflasyonla mücadele bir değer deposu olacak şekilde özel olarak tasarlanmış bir sistemi var. Ayrıca kolayca para transfer etme yeteneği, onu birçok farklı şekilde altından daha iyi kılıyor.

Eski makro yatırımcı Novogratz, borçla yönlendirilen küresel finans sisteminin, yükselen enflasyonu cezbettiğini ve Bitcoin’in enflasyonla mücadele için bir koruma görevi üstlenebileceğini belirtti.

Novogratz geçen ay ekonominin gerçekten hızlı bir resesyona girdiğini vurgulamıştı. ABD, haziran ayında son 40 yılda kaydedilen en yüksek oran ile %9.1‘lik enflasyon verisi bildirdi. Milyarder Novogratz, Bitcoin’i enflasyona karşı bir mücadele aracı olarak tanımlasa da Bitcoin tüm zamanların en yüksek seviyesi (ATH) olan 68.789 dolardan bu yana %65 düşüş sergiledi.

Crypto Summit’e yaptığı açıklamasının son kısmında , kripto para piyasasının en kötü günlerini nihayet geride bıraktığını da belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!