Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ünlü Twitter Fenomeni CryptoWhale’dan Fud Girişimi: Balinalar Satıyor Dedi

Bitcoin balinalarını (yüksek bakiyeli hesapları) takip ederek veriler paylaşan Twitter fenomeni CryptoWhale’in balinaların satışa başladığını söyleyerek piyasaya korku yaydığı iddia edildi.

Yüksek bakiyeli Bitcoin (BTC) cüzdanlarını izleyerek hesap hareketlerini paylaşan Twitter fenomeni CryptoWhale, 19 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımında bir Bitcoin balinasının yüksek tutarda satış yaptığını iddia etti ve cüzdan hareketlerinin ekran görüntülerini paylaştı. Fenomenin iddialarını çürüten ise ‘Anıl’ isimli bir Türk yatırımcı oldu.

CryptoWhale paylaşımında:

En büyük Bitcoin balinalarından biri BTC’lerini boşaltıyor. Bugün 361.686.300 dolarlık rekor bir satış yapıldı ve çok yakında bundan daha fazlasının satılmasını bekliyorum. Bu boğa tuzağı balinalar için çıkış likiditesidir. Sizi uyarmadığımı söylemeyin.

dedi. Fenomen paylaşımın ekinde, ilgili cüzdan adresinin hesap hareketlerini içeren ekran görüntülerini de paylaştı.

Ekran görüntülerinde ilgili hesaptan 15.500 Bitcoin’in (yaklaşık 363.192.900,00 dolar) çıkış yaptığı görülüyordu ancak ‘Anıl’ isimli bir twitter kullanıcısı olayın aslının farklı olduğunu, CryptoWhale’in FUD (korku belirsizlik ve şüphe) yaydığını iddia etti.

Kendini, kripto yatırımcısı ve blockchain cüzdan araştırmacısı olarak tanımlayan Anıl CryptoWhale’in paylaşımına cevap olarak, ilgili cüzdanın BTC’lerinin Coinbase cüzdanından çıkarılıp başka bir cüzdana aktarıldığını ifade ederken CryptoWhale için de: ‘Bay Whale FUD yaymayı bırakmalısın.’ dedi. Anıl’ın paylaştığı ekran görüntülerinde hesaptan çıkan 15.500 Bitcoin’in farklı bir hesapta toplandığı görüldü.

CryptoWhale’in iddiasının sehven yapılmış bir hata mı yoksa piyasaya korku pompalamak mı olduğu bilinmiyor ancak Türk kullanıcının cevabının ardından birçok kullanıcı Ünlü fenomene tepki gösterdi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!