Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) İşlem Ücretleri Artış Yaşadı: Merge Güncellemesinin Ardından İlk

On-Chain veri ve analitik platformu Glassnode verilerine göre Ethereum’un (ETH) 7 günlük ortalama işlem ücretleri Merge güncellemesinden sonra ilk defa arttı.

Glassnode 13 Ekim tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, Ethereum’un 7 günlük ortalama işlem ücretlerinin son 1 ayın en yüksek seviyesi olan 112 ETH’ye ulaştığını bildirdi.15 Eylül’de İş Kanıtı (PoW) sisteminden Hisse Kanıtı (PoS) sistemine geçen Ethereum’da, o günden bu yana toplam işlem ücretlerinde düşüş yaşanıyordu.

Resim

Paylaşılan grafiğe göre Merge’ün gerçekleşeceği günler ortalama 80 ETH olan işlem ücretleri, ekim ayının başlarında 60 ETH’ye kadar gerilemişti. Son verilere göre fiyatta yaşanan düşüş ile birlikte işlem ücretleri 112 ETH‘ye ulaştı.

Merge güncellemesinin ağ üzerindeki işlem ücretlerini düşüreceği söylentisi bulunuyordu ancak güncellemenin ağ kapasitesini veya verimini doğrudan etkileyen herhangi bir parametreyi önemli ölçüde değiştirmediği için bu mümkün olmadı.

Merge güncellemesi öncesi yukarı yönlü fiyatlanan Ethereum, birleşmenin ardından %30’dan fazla düşüş yaşadı. CoinGecko verilerine göre son 24 saatlik periyotta %3,5 yükseliş yaşayan ETH, yazım esnasında 1.321 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!