Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyat Engellerini Aşabilecek Mi?

Ethereum ABD doları karşısında değer kaybederek 404 dolar seviyesine kadar bir düşüşünün hemen ardından tekrar yükselmeyi başardı.

ETH / USD paritesinin 4 saatlik grafiğindeki verilere göre 456 dolara yakın bir noktadaki direnç noktası ile oluşturulmuş bir düşüş trend çizgisi mevcut. Paritenin yukarı ivme kazanması için 456 dolar ve 480 dolar direnç noktalarının üzerine çıkması gerekiyor.

Ethereum (ETH) fiyatı, hem ABD doları (USD) hem de Bitcoine (BTC) karşı büyük bir direnç ile karşı karşıya kalmış bir durumda. Ethereum (ETH) bir sonraki direncini kırabilmek için, yani 480 dolar seviyesinin üstüne çıkabilmek için, ilk olarak 456 dolar direncini kırması gerekiyor.

Ethereum Fiyat Engellerini Aşabilecek Mi?

Geçtiğimiz hafta ABD doları (USD) karşısında 450 dolar seviyelerinden bir anda düşen Ethereum (ETH), neredeyse 400 doları görecek seviyeye geldi. Fiyatın yukarı yönlü bir düzeltmeye başlamasından önceki süreçte 404.46 dolar seviyesine kadar bir düşüşü oldu. Sonraki süreçte ise 430 doların üzerine bir sıçrama gerçekleştirdi ve son düşüşün ardından %23,6’lık Fibonacci düzelme seviyesini 549 dolar ile 404 dolar aralığına getirdi.

Bununla birlikte Ethereum (ETH) fiyatı 456 ile 460 dolar civarındaki bir bölgede büyük bir direnç ile karşı karşıya kaldı. ETH / USD paritesinin 4 saatlik grafiğinde 456 dolara yakın bir noktadaki direnç noktası ile oluşturulmuş bir düşüş trend çizgisi mevcut. Aynı düşüş trend çizgisi önceki destek alanının yakınında 460 dolar olarak konumlanıyor. Ayrıca en son 549 dolardan 404 dolara kadar olan düşüşün %38,2’lik Fibonacci düzelme seviyesi de 460 dolara oldukça yakın. Bu nedenle daha fazla kazanç sağlamak için trend çizgisinin üzerinde bir kırılmaya ve 456 dolarlık bir direnç noktasına ihtiyacı var. Bunların yanında bir sonraki engel 4 saatlik grafikteki 100 ayrı noktanın ortalamasına ve 480 dolara çok yakın. Eğer 480 doların üzerine çıkılırsa büyük olasılık ile 500 dolarlık bir direnç noktası oluşacaktır.

Yukarıdaki grafikte de görebileceğiniz üzere Ethereum (ETH) fiyatının 456 ile 460 dolarlık bir alanı geçmesi çok zor olacak. Eğer daha da yükseklere çıkmayı başaramaz ise 440 dolar veya 430 dolar seviyelerine kadar düşebilir. Olası bir düşüş trendine girildiği takdirde Ethereum (ETH) 410 dolar seviyesine kadar inecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment