Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Yatırımcısı Piyasadan Çekiliyor mu?

Fortune tarafından yayınlanan rapora göre Nisan ayı boyunca Amerika Birleşik Devletleri’ndeki en büyük borsa olan Coinbase’deki yatırımcıların hesaplarından Bitcoin çekme miktarı, hesaplarına Bitcoin yatırma miktarını geçti.

Veriler, San Fransisco merkezli bir banka olan Chime tarafından elde edilirken, bunun altında yatan sebebin ise, kripto para piyasalarındaki yıl başından bu yana yaşanan ciddi düşüş olduğu ifade ediliyor.

Aralık sonunda 20 bin dolar seviyelerini gören lider kripto para, daha sonra ciddi bir düzeltme yaşarken, bu durumun ardından birçok yatırımcının, piyasaya para sokmak yerine uygun bir anda piyasadan çıkış yapmayı tercih ettikleri de, bu verilerle net bir şekilde ortaya çıkıyor.

Chime tarafından yapılan araştırmada çıkan sayısal sonuçlar da hayli ilginç. Bankanın verilerine göre, Nisan ayı boyunca ortalama hesaplara yapılan 1 dolarlık para yatırımı için, hesaplardan 1.37 dolar para çekilmiş. Aynı rakam Mayıs ayına gelindiğinde ise, 1 dolar yatırıma, 1.10 dolar para çekmeye dönmüş durumda.

Analizde ayrıca Bitcoin’in erken kullanıcılarının, 2018’in ilk 4 ayında yaklaşık 15 milyar dolarlık Bitcoin satarak kar realizasyonu da yaptığı belirtilirken, konuyla ilgili konuşan Chime CEO’su Chris Britt, şunları söyledi:

”Maalesef insan doğası gereği birçok yatırımcı tepeden koini alıp ucuz fiyattan satıyor. Şu aşamada Bitcoin’in gelecekteki fiyatını her ne kadar tahmin edemesek de, muhtemelen bundan birkaç yıl sonra bu rakamlara bakıp, bu değerler için iyi bir alım fırsatıydı diyeceğiz.”

Bu veriler, Coinbase’in yaklaşık 20 milyon kullanıcısının arasından seçilen 500 bin kişiden oluşturulsa da, bu durumu otoriteler; piyasaya erken giren insanların, son yaşanan ciddi düzeltmenin ardından Bitcoin’e duydukları güvenin azalması şeklinde yorumlanabileceğini ifade ediyor.

Bitcoin, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda ise bir nebze de olsa nefes almışa benziyor. Lider kripto para şu anda Coinmarketcap verilerine göre yüzde 5’lik bir artışla 6 bin 393 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment