Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İspanya’da İktidar Partisi, Blockchain Kullanmak İstiyor

İspanyol yerel kaynaklara dayandırılan bilgilere göre, ülkedeki iktidar partisi Partido Popular’dan 133 milletvekili, kamu yönetiminde Blockchain kullanımı teşvik eden bir yasa tasarısını meclise sundu.

İspanyol meclisine 22 Haziran’da gelen yasa tasarısı, resmi web sitesinde ise 26 Haziran’da yer aldı. Diğer vekiller tarafından henüz incelenmeyen bu taslak ile ilgili resmi sitede ise daha detaylı bilgiler yer almadı.

Blockchain dostu olması ile tanınan İspanyol parti, daha önce de Blockchain teknolojisini kullanan işletmeler yapacağı vergi indirimi ile gündeme gelmişti. Bu tasarının da, yıl sonuna dek yasalaşması ön görülüyor.

Bu arada, Mart ayında bir başka İspanyol parti Ciudadanos, kripto paralar ile uğraşan kişilerin İspanyol vergi dairesine gerekli bilgileri vermekle yükümlü olmaları gerektiğini belirtmiş ve de bu yönde bir taslak hazırlayıp bunu meclise sunmuştu.

Ayrıca aynı ay içerisinde bir başka büyük parti PSOE de kripto paraların düzenlenmesi ile ilgili başka ülkelerin de ne yaptığını gözlemlemeyi içeren bir çalışma yapmayı teklif etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment