Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Fiyatı Rekor Kırmaya Çok Yaklaştı

Ethereum fiyatı bugün sabah saatlerinde bin 335 doları görerek, tüm zamanların rekorunu kırmaya çok yaklaştı. Bu sırada stabil bir fiyat hareketi gösteren Bitcoin ağındaki günlük işlem hacmi, ETH ağındakilerin gerisinde kaldı.

Bitcoin konsolide olmaya devam ederken, lider altcoin Ethereum atağa kalktı ve bin 300 dolarlık barajı aştı. Fiyatını bin 335 dolara çıkarmayı başaran ETH, kendi rekorundan yalnızca %10 uzakta. Son 24 saatte %10’a yakın artış gösteren Ethereum fiyatı, bir haftalık süreçte ise %20’den fazla yükseldi.

Ethereum fiyatının son 24 saatte bin 198 dolardan bin 335 dolara çıkması ile, ETH piyasa değeri 150 milyar doları aştı. Piyasa hakimiyetini %14,30’a taşıyan Ether, ticaret hacmini ise 37.9 milyar dolara çıkardı.

ethereum-fiyat-grafik
ETH için son 24 saatteki fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Son günlerde Bitcoin’i solladı

Ethereum son iki haftada bitcoin (ETH/BTC) karşısında %50 değer kazandı. Ethereum, 36 bin dolar bölgesinde sıkışan Bitcoin’i yalnızca performansı ile geride bırakmadı. Kripto para analiz firması Messari’nin açıkladığı verilere göre ETH ağındaki günlük işlem hacmi BTC ağındakinden %28 daha fazla.

Messari’den Ryan Watkins’in paylaştığı tweete göre Ethereum ve ERC-20 tabanlı sabitcoinler (stablecoin) son 24 saatte 12,3 milyar dolarlık işlem gerçekleştirdi. Watkins bu durum için “parabolik” yorumu da yaptı. Bitcoin ağındaki işlem hacmi, Omni tabanlı USDT’ler dahil olmak üzere, 9.3 milyar dolar oldu.

messari-ethereum
Ryan Watkins tarafından paylaşılan, ETH ve BTC için günlük işlem hacimlerini karşılaştıran grafik. Kaynak
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!