Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum’daki Düşüş, Balinaları Riske Attı: 82 Milyon Dolar Sattılar!

Ethereum (ETH) fiyatının düşmesiyle birlikte birçok balina, pozisyonunu kaybedebilir.

Blockchain analiz platformu Lookonchain tarafından aktarılan bilgilere göre Aave ve Compound gibi merkeziyetsiz platformları kullanan balinalar, likidasyon riskiyle karşı karşıya.

On milyonlarca dolar silinebilir

Kripto para piyasasındaki düşüş, geçtiğimiz saatler içerisinde daha da şiddetli bir hal aldı. CoinGecko verilerine göre kripto para piyasasının toplam değeri, günlük bazda yüzde 8,8 düştü ve 2,06 trilyon dolara geriledi.

Bu sırada Ethereum fiyatı, yüzde 10’dan fazla düştü ve 2.800 dolar seviyesine geriledi.

Lookonchain verilerine göre Ethereum fiyatındaki bu düşüş, pek çok yatırımcıyı riske attı. Aave ve Compound platformlarına Ethereum yatırmış birçok balina, fiyattaki düşüş yüzünden likide olabilir. Aave ve Compound, kullanıcıların kripto para cinsiden borç alıp vermesini sağlıyor.

Aynı süreçte Binance borsasına toplamda 82,2 milyon dolar değerinde olan 28.558 Ethereum yatıran üç balina, bugün sabah saatlerinde borçlarını geri ödeyebilmek için bunları satmak zorunda kaldı.

Coinglass verilerine göre son 24 saat içerisinde 590 milyon doları uzun pozisyonlardan oluşmak üzere toplamda 684 milyon dolar değerinde pozisyon likide oldu. Bu pozisyonların en büyük kısmını Bitcoin (BTC) ile Ethereum oluşturdu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!