Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Geliştiricisi ConsenSys 450 Milyon Dolar Fonlama Alıp 7 Milyar Dolar Değere Ulaştı

Ethereum blockchaini için yazılım geliştiren ConsenSys, düzenlenen yeni yatırım turu sonucunda toplamda 7 milyar dolarlık piyasa değerlemesi elde etti.

ConsenSys tarafından yapılan açıklamaya göre şirketin 450 milyon dolarlık yeni D Serisi yatırım turuna başta ParaFi Capital olmak üzere Temasek, SoftBank Vision Fund 2, Microsoft, Anthos Capital, Sound Ventures, C Ventures gibi yatırımcılar katkı sağladı.

Bunlara ek olarak, şirkete geçmişte de yatırım yapmış olan Third Point’ten, Marshall Wace’ten, TRUE Capital Management’tan ve UTA VC’den yatırım alındı.

Şirket, aldığı 450 milyon dolar değerindeki fonlamanın ETH’ye dönüştürüleceğini duyurdu. Şirket parayı daha sonra dijital cüzdan MetaMask’ın ve Infura’nın gelişimini ilerletmek için kullanacak.

ConsenSys tarafından yapılan açıklamada aynı zamanda MetaMask’ın aylık aktif kullanıcı sayısının 30 milyonun üstüne çıktığı vurgulandı.

ConsenSys’in CEO’su Joseph Lubin, şirket olarak düzenleyecekleri bir sonraki yatırım turuna “ETH Serisi” adını vereceklerini ve bu seride yatırımcılardan doğrudan ETH cinsinden yatırım almayı hedeflediklerini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!