Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Şanghay Polisi, 16 Milyon Dolarlık Kripto Ponzi Şemasıyla Bağlantılı Ondan Fazla Kişiyi Tutukladı

Şanghay polisi, kripto para birimlerini içeren yaklaşık 16 milyon dolarlık bir ponzi şemasıyla bağlantılı olarak ondan fazla kişiyi tutukladı.

Şanghay polis bürosu tarafından resmi WeChat hesabı üzerinden 15 Mart tarihinde yapılan gönderiye göre, yaklaşık 16 milyon dolarlık bir kripto ponzi şemasıyla bağlantısı olan ondan fazla kişi tutuklandı. Gönderide, Şangay polisinin suç çetesini takip etmek için altı aydan fazla bir süredir farklı eyaletlerde bir soruşturma yürüttüğüne yer verildi. Ayrıca bunun şehirde çözülecek ilk kripto para birimlerini içeren ponzi şeması davası olduğuna değinildi.

Polis, şüpheli suçluların Haziran 2020‘de üyelik ödülleri ve sabit gelir vaadiyle kullanıcıları çeken çevrim içi bir platform kurduklarını söyledi. Üyelik kazanmak isteyen kullanıcıların itibari para birimlerini platform token’larıyla değiştirmelerinin istendiği ancak bir piyasa değerine sahip olmayan token fiyatlarının aslında platform tarafından kontrol edildiği belirtildi. Polis, bunun sayısız üyelik ödülü ve seviyesiyle birleştiğinde kullanıcıları yeni hesaplar oluşturmaya teşvik ettiğini söyledi.

Hizmet süresi boyunca platformda, 72 düzeyde hiyerarşik ilişki ve üyelik statüsünde 60.000 üye hesabı oluşturulduğu ve şemanın 100 milyon Çin yuanından (15.680.370 dolar) fazlasını içerdiği belirtildi.

Devlete ait Şanghay gazetesi The Paper, dolandırıcıların bunlara ek olarak platformun küresel blockchain uygulamalarında bir “unicorn” (değeri 1 milyon doların üzerinde genç teknoloji şirketi) olduğunu söyleyerek teknolojilerinin önemini tanıtmak için çevrim içi ve çevrim dışı dersler düzenlediklerini bildirdi.

Sektördeki baskılara rağmen kripto dolandırıcılığının hala yaygın olduğu Çin’de, dijital varlıklar aracılığıyla yasadışı bağış toplamak şubat ayında Yüksek Mahkeme tarafından resmen suç haline getirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!