Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum 2.0 Güncellemesi Ocak Ayında Yayınlanabilir

Pek çok kişinin merakla beklediği Ethereum 2.0 güncellemesi beklenenden daha erken bir şekilde Ocak 2020’de hazır hale gelebilir.

Ethereum 2.0 geliştiricileri kısa süre önce kendi aralarında bir toplantı düzenlediler ve bu toplantıdan Ethereum takipçilerinin ilgisini çekebilecek bazı notlar paylaşıldı. Ethereum Foundation araştırmacılarından Justin Drake, bu toplantı sırasında Ethereum 2.0 güncellemesini Ocak 2020’de kullanıma açmayı önerdi. Ethereum 2.0 geliştiricileri toplantı sırasında ayrıca Ethereum 2.0 için özel olarak tasarlanan Phase Zero (Sıfırıncı Aşama) kodunun önceden belirtildiği gibi 30 Haziran tarihinde yayınlanabileceğini belirttiler.

Justin Drake, düzenlenen bu toplantı sırasında Ethereum 2.0 güncellemesinin geleceğiyle ilgili şu yorumu yaptı:

“2019’un sonuna kadar hala vaktimiz var. O yüzden 2019’un sonlarına doğru bir tarih vermek kısmen gerçekçi olabilir. Alternatif bir tarih olarak ise 3 Ocak 2020’yi verebiliriz.”

Drake tarafından öne sürülen bu tarihin henüz resmileşmediğini ve geliştiricilerin bu tarihte hemfikir olmadıklarını belirtmek gerekiyor. Bu tarihin henüz tam anlamıyla kesin olmadığı bigisi doğrudan bir başka Ethereum Foundation araştırmacısı olan Danny Ryan’dan geliyor. Ryan, Drake’in açıkladığı tarih hakkında şu yorumu yapıyor:

“Özellikle daha çok sürümlü test ağlarını denemeye başlamadığımızı düşünecek olursak geliştirici ekibi olarak henüz kesin bir tarih verebilecek durumda olmadığımızı söyleyebilirim. Geliştirme sürecinin her aşamasında karşımıza öngörmediğimiz şeyler çıkabiliyor. Bunları süreç ilerledikçe incelemeye devam edeceğiz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment