Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

WeChat: Facebook Gibi Bir Kripto Para Planımız Yok

Çin‘in dev şirketlerinden Tencent’in yöneticisi, şirketin Facebook gibi bir kripto para planının olmadığını açıkladı.

Dünyanın en meşhur sosyal mesajlaşma uygulamalarından WeChat’in ana şirketi Tencent’in CEO’su Pony Ma kısa süre önce şirketin kripto para sektörüyle ilişkisi hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Facebook’un kripto parasına gönderme yapan Ma, şu yorumu yaptı:

“Facebook’un kullandığı teknoloji zaten yeteri kadar gelişmiş durumda olduğu için bunun entegrasyonu çok zor değil. Şu anki tek soru işareti bunun gerekli yasal izinleri alıp alamayacağı.”

Ma’nın bu açıklamaları aslında pek şaşırtıcı değil. Kendisi konu hakkında çok detaylı yorumlar yapmasa da Mart 2018’de verdiği bir demeç şirketin bu konu hakkındaki tutumunu açık bir şekilde göstermişti:

“Blockchain teknolojisinin gücü sizin onu nasıl kullandığınıza bağlıdır. Bir ilk dijital para arzı (ICO) düzenlemek veya bir dijital para geliştirmek hala çok riskli. Tencent kendi kripto parasını geliştirmeyi veya böyle bir projede yer almayı düşünmüyor.”

Çin’in bir başka dev ismi olan Alibaba’yla ilişiği bulunan Ant Financial yöneticileri de buna benzer açıklamalarda bulunmuşlardı. Şirket CEO’su Eric Jing, Ant Financial olarak dijital paralarla herhangi bir ilgilerinin olmadığını ancak Blockchain teknolojisini yakından incelediklerini belirtmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment