Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum Hala En Popüler Blockchain Ağlarından Birisi!

Ethereum, 2018 yılından belki de en zararlı çıkan top 10 kripto para biriminden birisi oldu ve düşüş hala tam olarak durdurulabilmiş sayılmaz. Zaman zaman yerini XRP’ye kaptıran ama kısa sürede bunu geri alan Ether, bu sefer neredeyse bir aydır kaybettiği yeri elde edemedi. Yine de, 2018 yılı için elde edilen verilere göre, Ethereum blockchain ağı sahip olduğu akıllı kontratlar sayesinde en popüler blockchain ağlarından birisi olmayı sürdürüyor.

Fiyat olarak düşüş yaşayan Ethereum, 2018 yılında toplam 353 milyon işlem yaparak aslında zor bir işe imza attı. Bu, sadece altı aylık farka bakıldığında ortalama %100’lük bir yükseliş anlamına gelmekte. Basın saatine göre ise günlük işlem açısından ortalama veriler 610.000’lik bir işleme işaret etmekte.

Bunun yanı sıra ağ toplamda 49 milyona yakın adrese sahipken, 2017 yılının Aralık ayında bu 13 milyon civarındaydı.

Akıllı Kontratlar Ağın Bel Kemiği

Akıllı kontratların yapabileceği şeyler her yeni günle çoğalmaya devam ettikçe, bu kontratların kullanımı da son 12 ay içerisinde istikrarlı bir şekilde arttı. Ocak ayından bu yana yaklaşık 200.000 yeni akıllı kontrat üretildi. Bu sayı geçtiğimiz Ekim ayında 1 milyon sınırını aştı ve Kasım ayında da 1.5 milyonu buldu. Ethereum ağı bu sayılar ve oranlarla kripto para dünyasındaki en başarılı akıllı kontrat platformlarından birisi olmaya devam ediyor ve kripto para sektörüne giriş yapan yeni kripto para birimlerinin yaklaşık %89’una da ev sahipliği yapıyor.

Platform bunun yanı sıra sık kullanılan MetaMask uygulaması gibi merkeziyetsiz uygulamalara da yer vermekte. Görünüşe göre Ethereum ağının popülerliği, hala azalmış değil.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment