Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Bu Formasyona Dikkat: Fenomen Analist Fiyat Hedefini Açıkladı

Fenomen kripto para analisti ve Youtuber Carl From The Moon, Ethereum’daki (ETH) formasyona işaret ederek %14’lük düşüş ihtimaline dikkat çekti.

Analist 1 Mayıs tarihinde resmi sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı gönderide, 4 saatlik Ethereum grafiğinde bir “omuz baş omuz” formasyonu oluştuğunu belirtti. Carl, formasyonun aşağı yönlü kırılarak onaylanması durumunda fiyatın 1.570 dolar seviyelerine kadar gerileyerek %14’ün üzerinde bir değer kaybı kaydedebileceğini öne sördü.

Mevcut fiyattan yaşanacak %14’lük düşüşün yalnızca Ethereum’da değil kripto para piyasasının genelini etkileyeceği düşünülüyor. Bu düşüşün benzeri Bitcoin’de gerçekleşmesi durumunda fiyatın 24.500 dolar seviyelerine geri çekileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca on-chain veri tarafında aktif Ethereum cüzdanlarının aylık ortalama bazında yıllık ortalamanın üzerine çıkmayı başaramadığına dikkat çekildi. Bunun Ethereum’un kullanım tarafında bir zayıflamaya işaret ettiği öne sürüldü.

Analistler mevcut düzenleyici çerçevede, Bitcoin (BTC) haricinde birçok kripto paranın düzenleyici risklere maruz kaldığını ancak yine de Ethereum’un diğer kripto paralara göre süreç içerisinde daha stabil hareket etmesini beklediklerini belirtti.

Coingecko verilerine göre son 30 gün içerisinde %0,4 değer kazanan ETH, son 24 saat içerisinde %1 düşüş yaşarak yazım itibariyle 1.830 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!