Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Gözler Haziranda: Proof-of-Stake’e Geçiş Test Edilecek

Ethereum topluluğu, proof-of-work (PoW) algoritmasından proof-of-stake (PoS) algoritmasına geçmeye birkaç hafta içerisinde bir adım daha yaklaşacak. 

Ethereum geliştiricileri, uzun süredir beklenen “Birleşme” anını 8 Haziran tarihinde, Ropsten ağında hayata geçirmeyi planlıyorlar.

Asıl adıyla “The Merge” olan bu Birleşme anı, halihazırda kullanılmakta olan ve proof-of-work ile işleyen Ethereum ağının, proof-of-stake algoritmasıyla birleşmesini ifade ediyor.

Ethereum’un test ağlarından biri olan Ropsten, süreci ana ağın kendisine taşınmadan önce nasıl işleyeceğini görmek için bir test ortamı sağlayacak.

Bu çalışma kapsamında öncelikle consensus katmanının en baştan ortaya çıkarılması, ardından Birleşme anının hayata geçirilmesi planlanıyor. Planlananlar arasında bu işlemlerden ilkini 30 Mayıs‘ta; ikincisini ise 8 Haziran’da yapmak var.

Ethereum geliştiricileri, test ağlarında yapılan çalışmalardan başarılı sonuç alınması halinde bu güncellemeyi kısa zaman içerisinde ana Ethereum ağında da gerçekleştirmeyi hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!