Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Yapı Kredi 19 Mayıs’a Özel Atatürk’ün Eşyalarını Metaverse’de Sergileyecek

Yapı Kredi, Atatürk’ün kişisel eşyalarından oluşan NFT koleksiyonunu metaverse’de sergileyecek.

Yapı Kredi yaptığı açıklamada gelecek nesiller için emanet olarak sakladığı Atatürk’ün kişisel eşyalarından oluşan koleksiyonu NFT formatına çevirerek, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı‘nda metaverse’de sergileyecek.

Banka tarafından NFT’ye dönüştürülen Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Atatürk’e ait kişisel eşyalar arasında madalyalar, kehribar tespih, ahşap baston, gramofon ve Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın gözlük çerçevesi gibi son derece nadide eşyalar bulunuyor.

Yapı Kredi, bu özel NFT koleksiyonunu sergilemek için 19 Mayıs’ta Decentraland (MANA) metaverse’ünde, -112, -43 koordinatlarında konumlandıracağı 3 katlı binanın ilk katını müzeye dönüştürecek.

Bu özel koleksiyonu görmek isteyenler kişiler https://play.decentraland.org adresi üzerinden cüzdan oluşturmadan “Continue as Guest” seçeneğine tıklayarak misafir olarak sergiyi gezebilecek.

Açıklamada kültür ve sanatın korunarak gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarılmasını hedeflediklerini belirten Yapı Kredi Kurumsal İletişim Direktörü Arda Öztaşkın konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Kültür ve sanatın bankası Yapı Kredi olarak, 19 Mayıs’ta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve mirasını gelecek kuşaklara aktarmak adına, daha önce Sanal Müze ile dijital ortama taşıdığımız Atatürk arşivimizin NFT versiyonlarını oluşturduk. Atatürk’e ait kişisel eşyaların yer aldığı bu çok değerli koleksiyonun en değerli parçalarını metaverse evrenindeki binamızın müzeye dönüştürdüğümüz birinci katında sergileyeceğiz. Her yaştan insanın ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’e ait eşyaları NFT olarak görüp ve inceleyebileceği bu sergi, kendisinin mirasını gelecek kuşaklara ulaştırmak adına da bizim için oldukça değerli. Her alanda öncü ve yenilikçi yaklaşımımızla geleceğin teknolojisini bugünden takip etmeye ve bu yolla kültürel değerlerimizi bir sonraki nesle aktarmaya var gücümüzle devam edeceğiz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!