Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

TerraUSD (UST) Krizi, Madencilik Şirketi Argo Blockchain’i Etkilemedi

Kripto para madenciliği yapan Argo Blockchain’in yönetim ekibi, TerraUSD’de (UST) yaşanan krizin şirketi neredeyse hiç etkilemediğini açıkladı.

Kuzey Amerika’da kripto para madenciliği yapan Argo Blockchain, bu yılın başında Argo Lab adlı bir yavru şirket kurup Web 3 ekosistemine adım atmıştı.

Bugün yapılan açıklamaya göre şirket, rezervlerinin bir kısmını UST’de tutuyordu ancak bu kayda değer bir miktar değildi.

Argo’nun CEO’su Peter Wall, konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Terra ekosisteminde çok büyük bir yatırımımız yoktu. (Ama) Anchor Protocol üstünden getiri sağlıyorduk ve bir miktar UST’miz vardı.” dedi.

Argo Blockchain, Argo Labs’i blockchain ekosistemindeki madencilikten farklı fırsatlardan da faydalanabilmek için ocak ayında kurmuştu.

Yapılan açıklamalara göre şirket, tuttuğu UST’leri birim başına 93 sentten elden çıkarmayı başardı. Wall, “En son baktığımda UST yaklaşık 12 sentten el değiştiriyordu. O yüzden (93 sentten) satmak bizim için çok iyi bir hamle oldu.” dedi.

Argo Lab’in, Anchor Protocol’den elde ettiği getiriler de sayıldığı zaman TerraUSD krizinden neredeyse hiç zarar görmediği belirtildi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!