Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andreessen Horowitz (a16z), 600 Milyon Dolarlık Oyun Fonunu Başlattı -WSJ

Girişim sermayesi şirketi Andreessen Horowitz (a16z), 600 milyon dolarlık oyun fonunu başlattı.

18 Mayıs tarihli Wall Street Journal’ın haberine göre Andreessen Horowitz (a16z), oyun endüstrisinde gördükleri bütün fırsatlara yatırım yapabilmek amacıyla 600 milyon dolarlık fon başlattı ve oyunların metaverse’ün altyapısı olacağını düşünüyor.

a16z, konuya ilişkin yaptığı açıklamada:

300 milyar dolarlık oyun endüstrisinin altyapısı ve teknolojisi, metaverse’ün yapı taşlarını oluşturacak. Ayrıca metaverse, oyun endüstrisini gölgede bırakacak bir fırsat.

dedi.

a16z’nin yatırımcılarından Jonathan Lai, “a16z, 10 yıldan fazla bir süredir oyun endüstrisine inandı ve yatırım yaptı. Oyun konusunda hala en iyisinin gelmediğini düşünüyoruz. Oyunlara özel oluşturduğumuz bu fon, gördüğümüz bütün fırsatlara yatırım yapmamızı sağlayacak.” dedi.

Ayrıca yapılan haberde, şirketin başlangıçta oyna-kazan modeliyle oynanan metaverse ve blockchain oyunlarına yatırım yapacağı söylendi.

Andreessen Horowitz geçtiğimiz yıl haziran ayında kripto para sektörüne yatırım yapmak için 2.2 milyar dolarlık dev bir fon kurmuş ve o dönem için bir rekora imza atmıştı. Şirket günümüzde sektörün en büyük yatırımcıları arasında yer almayı sürdürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!