Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Günde 20 Dolar Kazandıracak Yeni Bir Sınıf ASIC Madencilik Cihazı Üretiliyor

Özellikle Bitcoin madencilik cihazları üretme konusunda ciddi tecrübeye sahip bağımsız bir çip tasarımcısı, rotayı Ethereum‘a protokolüne çevirmiş gibi gözüküyor.

Eskiden Bitcoin madencilik cihazı devi Canaan Creative firmasında çip üretici sorumlusu olarak çalışan Chen Min, Linzhi adını verdiği kripto para madencilik cihazlarını üretmek için yeni bir girişim başlattı. Firmanın ilk projesi Ethereum ve Ethereum Classic tarafından kullanılan ethhash algoritması için özel olarak tasarlanıyor. Firmanın bu yılın içerisinde piyasaya sürmeyi planladığı yeni bir tip ASIC (Application Specific Integrated Circuit; Uygulamaya Özel Tümleşik Devre) madencilik cihazları, gerçek anlamda fark yaratabilir.

Chen’in bu hafta yapılan Ethereum Classic Summit etkinliğinde yaptığı sunuma göre, Lavasnow isimli proje içerisinde üretilecek olan Linzhi cihazlarının, Bitmain‘in ethash madencilik cihazlarına kıyasla 1/8 oranında daha az elektrik harcayacağı iddia edilmekte. Yine aynı etkinlikte iddia edilene göre, cihazların saniyede 1,400 milyon hash oranı ile çalışacağı tahmin ediliyor. Bitmain’in AntMiner cihazlarında bu oran 190 seviyesinde.

Bu denli bir hashpower artışı, Linzhi madencilerinin günde yaklaşık 20 dolar gibi bir kazanç elde edebileceği anlamına geliyor. Bitmain madencilik cihazları ile bu oran yaklaşık olarak 3 dolar. Sonuç olarak firma bir çok müşterinin dört ay gibi kısa bir süre içerisinde cihazın ücretini karşılayabileceğini düşünmekte.

Linzhi cihazlarının tam maliyeti hakkında bir açıklama yapılmasa da, firmanın dört ay gibi bir sürede günlük 20 dolar kazanç ile cihazın maliyetinin karşılanabileceğini ifade etmesi, bize az çok bir ipucu vermekte. Söz konusu cümle üzerinden hesaplayacak olursak, Linzhi’ler yaklaşık 2.400 dolar gibi bir fiyata sahip olabilir.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment