Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Kısa Vadeli Hedef 300 Dolar mı?

Bitcoin fiyatının yükseliş gösteremeyerek, belli bir aralıkta kalması piyasadaki belirsizliği arttırdı ve bu sebeple Ethereum kısa vadeli bir düşüş ile 300 doları yeniden test edebilir.

Kripto para dünyası son günlerde bir belirsizlik içinde ve bu belirsizlik Ethereum (ETH) grafiklerinde de gözlemleniyor. Ethereum diğer kripto paralardan belki de biraz daha fazla oranda Bitcoin‘in fiyat hareketliliğini takip ediyor ve lider coin ardından o da bir “sağlamlaştırma” dönemine girdi. Fakat Ethereum bu sağlamlaştırma aşamasında bir desteğe tutunmadan önce 300 dolara kadar gerileyebilir.

Ethereum, yoluna son 7 günde %1.6 oranında kayıpla devam etse de son 24 saatte %1’e yakın yükseliş gösterdi. ETH şu an 351 dolar sularından alınıp satılıyor. Son bir kaç gündür 350 dolar bandında işlem gören Ethereum, bir süredir burada sıkışmış gözüküyor.

Analist: Ethereum Belirsizlikten 300 Dolara Gerileyebilir

Twitter’da Cactus ismi ile bilinen ve 17 bin takipçisi bulunan bir analist, ETH cephesinin uzun vadede güçlü olduğunu düşünse de kısa vadeli bir zayıflık gösterebileceğine inanıyor. Analiste göre ETH, bazı kritik teknik destek seviyelerine tutunmadan önce 300 doları test edebileceğinin “oldukça mümkün” olduğunu dile getirdi.

Cactus açıklamalarında, piyasaya çok fazla belirsizlik hakimken Ethereum da bundan etkilenerek 300 dolara doğru bir dalış yapabileceğini söyledi. Açıklamalarına uzun vadede ETH için işlerin yolunda olduğuna değinerek devam eden analist, HTF yapısının harika göründüğünü ve EMA sularında da çok sayıda destek olduğunu belirtti.

ethereum-kisa-vadeli-dusus
“Cactus” ismi ile bilinen analist tarafından paylaşılan ETH/USD mum grafiği. Kaynak

En Önemli Şart, Bitcoin Yükselişi

Bitcoin, geçen hafta yaşadığı olumsuzlukların ışığında yine 11 bin dolarlık direnci aşamadı. Uzun süredir 10 bin 500 – 10 bin 700 dolar aralığına sıkışmış olan BTC fiyatı, şu an 10,680 dolar seviyesinde bulunuyor. BitMEX davası ve Trump‘un koronavirüs haberleri ile Bitcoin fiyatında beklenen oranda bir çakılma yaşanmasa da, yatırımcıyı telaşlandıracak hafif bir geri çekilme yaşandı. Fakat BTC sağlam kalarak, 10 bin dolarlık psikolojik destek seviyesinin üzerinde kalmayı başardı.

Bitcoin fiyatındaki sıkışma ile piyasadaki bu stabil görünüm ve belirsizlik, genele yayılmış durumda. Ethereum ve diğer altcoinlerin kaderi çoğunlukla Bitcoin’in ellerinde. Bitcoin bu sıkışmadan kurtularak bir yükseliş trendi yakalarsa; Ethereum ve diğer altcoinler ancak o zaman yükselişe geçebilir ve yatırımcıyı endişelendiren bu belirsiz görünüm kırılabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment