Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Olumlu Gelişmer: 400 Dolar Kırılacak Mı?

Ethereum fiyatı özellikle  2 Eylül tarihinde başlayan düşüş trendi ile dip noktaya kadar geriledi. ETH’nin, Bitcoin’e kıyasla çok daha hızlı değer kaybettiği ve 310 doları bile gördüğü biliniyor. Bu kadar karamsar bir tabloya rağmen ETH bugün başlayan yükselişi de daha iyi değerlendirdi ve yeniden 370 dolar seviyesine çıktı.

Aslında bu düşüşün ve yükselişin de tek bir indikatörü olduğu görülüyor. Kripto para borsalarındaki ETH miktarı son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu, 310 dolara kadar inişin borsalardaki yüklü satışlardan kaynaklandığına işaret ediyor. Borsalardaki ETH miktarının son 6 ayın en düşük seviyesine gerilemesi bugün görülen yükselişi de desteklemekte.

Ethereum’daki Satış Baskısı Bitti

Blockchain analiz firması Glassnode tarafından yayınlanan bildiride, önde gelen borsaların rezervlerindeki toplam ETH miktarının 17.188.383,432’ye gerilediği belirtildi.

Bu, 12 Mart tarihinde görülen düşüş anlarında borsalardaki rezervlerle neredeyse aynı. Ethereum fiyatı 12 Mart tarihindeki gibi sert bir satış baskısına maruz kalsa da bundan çok fazla yara almadan kurtulmayı başarmış gibi gözüküyor.

Tabii ki bugün görülen yükselişin sahte olmaması ve ETH’nin 370 dolar üstünden yoluna devam etmesi gerekmekte. Bu durumda ETH için korkulan senaryonun en azından şimdilik geride kaldığı söylenebilir. Eğer ETH bu yükseliş trendini devam ettirebilirse yakında 400 doların gelmesi de muhtemel duruyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment