Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin ve Altın Uzmanı Yanıtladı: Fiyatlar Yükselecek mi?

Yükselmeye başlayan dolar, Bitcoin ve altın cephesini olumsuz etkiledi. Lider koin son 1 haftada yaklaşık %10 değer kaybı yaşarken, altın da ciddi bir geri çekilme sergiledi. Bu noktada akıllara Bitcoin ve altın fiyatları yükselecek mi sorusu geldi.

Doların pandemi sürecinde izlenen hükümet politikalarıyla düşmesi ile Bitcoin ve altın değerine değer kattı. Şimdi aynı negatif yönlü korelasyon devam ediyor; eylül ayı ile birlikte dolar toparlanıyor, BTC ve altın düşüyor. Doların bu şekilde değer kazanmasının sebeplerinin başında, yaklaşan ABD başkanlık seçimi ve para enjeksiyon politikalarının yavaşlaması gösteriliyor. Fakat durum ne olursa olsun, Bitcoin ve altın uzmanlarına göre her iki varlık da yükseliş gösteriyor ve uzun vadede bu trend devam edecek.

Bloomberg’ün uzman analisti Mike McGlone, hem altının hem de Bitcoin’in yaşadığı düzeltmeden sağlam çıktığını ve yükselişlerini devam ettireceklerini savunuyor. McGlone, hisse fiyatlarındaki düşüşün hükümetleri ekonomiye daha fazla likidite pompalamaya teşvik edeceğini düşünüyor ve bu senaryoda altın ve Bitcoin fiyatlarının artış göstermesinin kaçınılmaz olduğunu öne sürüyor.

Bitcoin için 10 Bin Dolar Barajı Çok Önemli

Mike McGlone Twitter üzerinden yayınladığı analizde, Bitcoin için 10 bin dolar değerinin kritik bir nokta olduğunun altını çizdi. Bitcoin’in geçtiğimiz yıl bu değeri birçok kez direnç bölgesi olarak göğüslediğini vurgulayan analist, içinde bulunduğumuz bu süreçte BTC’nin 10 bin dolar üzerinde kalmasının gelecekteki olası bir boğa koşusu için çok önemli olduğunu vurguladı.

bitcoin-ve-altın
Mike McGlone tarafından paylaşılan, Bitcoin’in 10 bin dolar bandını koruduğunu gösteren grafik.

McGlone, bu çerçevede Bitcoin’in gayet iyi bir performans sergilediğini ve yaşadığı bu düşüşü uzun vadede rahatlıkla toparlayabileceğini öne sürdü. Çoğu analist şu ana kadar kısa süreliğine 10 bin doların altına düşüp çıkan BTC için makro çerçeveye bakıldığında, iyi bir noktada olunduğunu savunuyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment