Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Uzun Vadeli Fiyat Tahmini: 6.500 Dolar Olabilir Mi?

Kripto para analistlerine göre Ethereum (ETH), bu yıl beklentilerin ötesinde bir performans gösterebilir.

Steno Research tarafından yapılan araştırmaya göre kripto para piyasaları, Ethereum için olması gerektiği kadar iyimser değil.

20 milyar dolara kadar çıkabilir

Steno Research kıdemli analisti Mads Eberhardt, spot Ethereum ETF’leriyle ilgili olarak, “Grayscale Ethereum Trust’tan çıkacak paralar dahil edildiğinde bile ilk 12 ay içerisinde 15 milyar ile 20 milyar dolar arasında net para girişi olacağını öngörüyoruz” dedi.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), 19b-4 dosyalarını geçen ay onayladı. Uzmanlar, S-1 dosyalarının da kısa süre içerisinde onaylanmasını ve bu fonların önümüzdeki hafta işleme açılmasını bekliyor.

Ethereum için fiyat hedefi verdi

Steno Research, spot ETF’lere akacak paranın ve diğer olumlu faktörlerin etkisiyle Ethereum fiyatının yıl içerisinde en az 6.500 dolara çıkabileceğini söyledi.

Araştırmacıların ETF’lere yapılacak yatırım miktarı ile ilgili tahmini doğru çıkarsa Ethereum/Bitcoin paritesi, yılın sonuna doğru 0,065 düzeyine çıkabilir.

Steno Research raporunda, “Ethereum ETF’lerine Bitcoin ETF’lerine kıyasla daha az miktarda para girse bile piyasa değeri daha düşük olduğu ve daha az likiditesi olduğu için bunun Ethereum üstündeki etkisi daha büyük olur” dedi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!