Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Galaxy’den Ethereum İçin Beş Aylık Tahmin: 7,5 Milyar Dolar Büyüyebilir!

Yatırım firması Galaxy Digital, spot Ethereum ETF’lerinin kısa sürede milyarlarca dolar büyüyebileceğini söyledi.

Analistler, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) S-1 dosyalarını da onaylamasını ve spot Ethereum ETF’lerinin önümüzdeki hafta içerisinde piyasaya girmesini bekliyor.

Kısa sürede milyarlarca dolar çekebilir

Galaxy Digital araştırmacılarına göre Ethereum ETF’leri, piyasaya girdikten sonraki ilk beş ay içerisinde Bitcoin ETF’lerine yapılmış yatırımların %20-50’sini çekebilir.

Spot Bitcoin ETF’leri, işleme açıldığı Ocak’tan 15 Haziran’a kadar net 15,1 milyar dolar yatırım aldı. Buna göre Ethereum fonlarına beş ayda 3 milyar dolar ile 7,5 milyar dolar aralığında para girebilir.

Bitwise’ın yatırımdan sorumlu yöneticisi Matt Hougan, benzer bir yorum yaparak, spot Ethereum ETF’lerinin 18 ay içerisinde 15 milyar dolar yatırım alabileceğini söylemişti.

Ethereum’u daha geniş kitlelerle buluşturabilir

Galaxy Araştırma Müdür Yardımcısı Charles Yu, “Bitcoin ETF’leri altı aydan biraz kısa süredir piyasadalar ve spot Ethereum ETF’lerinin nasıl tepki göreceğini tahmin etmek için iyi bir ipucu veriyorlar” dedi.

Yu, “Spot Ethereum ETF’lerinin piyasaya girmesinin Ethereum’un benimsenmesi ve genel olarak kripto piyasası bakımından büyük ölçüde olumlu etkilerinin olacağını düşünüyoruz” dedi.

Yu, spot ETF’ler ile birlikte Ethereum’un kurumsal yatırımcıların gözünde daha meşru hale geleceğini ekledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!