Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum İçin Yarın Büyük Gün: Uzman Yorumları Ne Yönde?

Ethereum fiyatı geçtiğimiz günlerde 400 doların altına indi ve 380 dolar seviyesine çekildi. Fakat ETH önümüzdeki günlerde yeni bir sıçrama yapabilir. Çünkü Ethereum yatırımcılarını yepyeni bir gelişme bekliyor.

Yarın Ethereum takipçileri için büyük bir gün olacak çünkü bir süredir beklenen Medalla adlı test ağı yarın faaliyete geçecek. Kullanıcıların geçen haftadan beri para yatırabildikleri Medalla’nın Ethereum 2.0’a doğru atılan önemli bir adım olduğu düşünülüyor.

Ethereum geliştiricileri Medalla ağının duyurusunu yaptıklarında bu ağa toplamda 524.288 ETH gerekeceğini söylediler. Dünya’nın dört bir tarafındaki Ethereum destekçileri Medalla ağında yer alabilmek için harekete geçtiler ve toplamda 697.664 ETH topladılar.

Medalla ağındaki validatör adayları

Yarın Faaliyete Geçecek

Ethereum kullanıcıları Medalla ağını yarından itibaren aktif olarak kullanmaya başlayabilecekler. Ethereum camiası bu test ağının tam olarak nasıl işleyeceğini görmek için sabırsızlanıyor. Çünkü Medalla aslında Ethereum 2.0 güncellemesinin bir provası niteliği taşıyor.

Ethereum araştırmacılarından Ben Edgington 31 Temmuz tarihinde yayınladığı bir blog gönderisinde bu test ağıyla ilgili bazı detaylar paylaştı ve Medalla ile ilgili şu yorumu yaptı:

“Medalla test ağı 4 Ağustos tarihinde faaliyete geçecek. Medalla muhtemelen Ethereum 2.0’a geçmeden önce yapacağımız son prova olacak.”

Bu güncellemeyle birlikte Proof-of-Stake algoritmasına geçecek olan Ethereum’un nasıl bir değişim yaşayacağı büyük bir merak konusu. Kullanıcılar Medalla yarın TSİ 16:00 sularında faaliyete geçtiği zaman bu değişimin nasıl olacağına dair bazı ipuçları almaya başlayacaklar.

Ethereum Fiyatına Bakış

Ethereum geçtiğimiz son birkaç hafta içerisinde oldukça iyi bir performans sergiledi ve altkoin piyasasını adeta yeniden harekete geçirdi. Özellikle DeFi (merkezsiz finans) sektöründeki gelişmeler sayesinde iyi bir ivme kazanan Ethereum, kısa süreliğine de olsa 400 doları bile aştı. İşte Ethereum’un son 1 ay içerisindeki performansı:

Ethereum’un aylık grafiği

Bu süreç içerisinde Ethereum ile Bitcoin arasındaki korelasyonun bir süreliğine zayıfladığını da gördük. Bunun sebebi ise Ethereum’un uçuşa geçtiği dönemlerde Bitcoin’in kısmen yatay bir grafik çiziyor olmasıydı.

Bitcoin ile Ethereum arasındaki korelasyon, Coin Metrics

Ethereum yatırımcılarını ve takipçilerini önümüzdeki süreçte yine hareketli günler bekliyor olabilir. Çünkü Medalla ağının faaliyete geçmesiyle birlikte piyasada yeni bir alım veya satış dalgası görebiliriz. Kripto para yorumcularından Crypto Michael, Ethereum’da şu anki destek seviyesinin 373 dolar olduğunu ve ETH’in bir sonraki hedefinin 385 dolar olacağını söylüyor. Ethereum’un 395-400 dolara çıkmasının gayet muhtemel olduğunu söyleyen Michael van de Poppe, aşağıdaki grafiği paylaşıyor:

Crypto Michael’ın paylaştığı grafik, Twitter
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment